Ziare.com

Angajatii Dacia vor avea salarii cu 300 de lei mai mari

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 13:40

   

Angajatii Dacia vor avea salarii cu 300 de lei mai mari
Sindicatul Automobile Dacia si administratia SC Automobile Dacia au ajuns la un acord privind salarizarea pe anul 2010, astfel incat conflictul de interese a fost incheiat, dupa ce sindicalistii au acceptat o crestere salariala de 300 de lei, in acest an.

Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), in cursul anului vor fi acordate sume fixe si prime pentru toti salariatii, astfel incat majorarea salariala este destul de consistenta.

"In cursul acestei dimineti (miercuri, n.r.) s-a incheiat acordul cu privire la salarizarea pe 2010 intre SAD si administratia Dacia dupa cum urmeaza. De la 1 ianuarie fiecare salariat va primi suma de 220 de lei, iar de la 1 aprilie suma de 80 de lei, in sume fixe. De asemenea fiecare salariat va beneficia de o participare la profit constand in suma de 700 de lei, acordata in luna mai. In luna martie, salariatii vor primi si cate o prima de 300 de lei. In luna septembrie, cu prilejul zilei constructorului de automobile, salariatii vor primi cite o prima de 300 de lei", a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD.

Liderii SAD au precizat ca celelalte drepturi anterioare, care era prevazute in contractul colectiv de munca, respectiv primele de vacanta si alte sporuri se vor respecta si in cursul anului 2010.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Totodata viceliderul SAD a mai precizat ca salariul mediu al unui muncitor calificat va creste cu suma de 300 de lei.

"De mentionat ca in urma acestei negocieri incepand cu data de 1 aprilie salariul mediu pentru muncitorii calificati va deveni 1.650 de lei. Pana acum era de 1.350 de lei", a mai spus Ion Iordache.

Sursa: rNews

Articol citit de 901 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor