Ziare.com

Veste buna pentru pagubitii Dacia de la Ministerul de Finante

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 16:48

   

Veste buna pentru pagubitii Dacia de la Ministerul de Finante
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va emite titluri de stat in limita unui plafon de 5 milioane de lei pentru despagubirea celor care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru achizitionarea de autoturisme, pe care le-au transferat dupa 22 decembrie 1989 la BRD si nu pot prezenta documente doveditoare care sa ateste data constituirii depozitelor la CEC.

Emisiunea de titluri de stat va avea loc pe 11 august 2014, cu scadenta in data de 3 septembrie 2014, iar titlurile de stat sunt nenegociabile si nepurtatoare de dobanda, potrivit Ministerului de Finante.

Cei care au depus bani pentru Dacii inainte de '89 ii pot recupera din 31 octombrie

Valoarea nominala individuala a fiecarui titlu este egala cu valoarea individuala a despagubirii, calculata de BRD, pe numele fiecaruia dintre deponenti.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Actul normativ vizeaza persoanele fizice care au constituit depozite la CEC pana la data de 15 februarie 1992, pentru achizitionarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD si nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului la CEC.

Calculul despagubirilor se face de la data transferului la BRD si pana la 31 decembrie 2013.

In calculul despagubirilor nu sunt incluse depunerile de sume la BRD ulterioare datei transferului depozitelor de la CEC.

La data scadentei titlurilor de stat, MFP le va rascumpara prin plata catre BRD a sumelor reprezentand valoarea nominala a titlurilor de stat.

Pentru a intra in posesia despagubirilor, toti deponentii indreptatiti, mandatarii sau succesorii legali ai acestora trebuie sa se prezinte la orice unitate BRD, cu actele de identitate si alte documente legale necesare, dupa caz.

Din verificarile efectuate de BRD a rezultat ca 96 de solicitanti de despagubiri nu pot face dovada datei constituirii depozitelor la CEC si, astfel, acestia nu puteau beneficia de despagubirile acordate, pe baza actelor normative in vigoare, in cazul deponentilor CEC pentru achizitionarea de autoturisme.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3865 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine dezgroapă

...asemenea probleme?Ce interes au,indiferent de cine e la pupitru?De unde a găsit bani pentru asa ceva,dacă
e promisiune PSD,cand nu poate rezolva echilibrarea micsorării CAS?
Abureli de acest soi au apărut,ori de cate ori,socialistii "organizau"alegerile!Ce surprize mai
pregătesc?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor