Ziare.com

Conducerea Dacia ii forteaza pe sindicalisti sa inceteze greva

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 18:07

   

Conducerea Dacia ii forteaza pe sindicalisti sa inceteze greva
Conducerea de la Uzina Dacia va relua negocierile cu sindicalistii doar daca salariatii se intorc la munca, a declarat miercuri un reprezentant al administratiei, citat de NewsIn.

Tribunalul Arges a decis miercuri sa amane cu o saptamana pronuntarea in cazul legalitatii grevei muncitorilor, lucru ce afecteaza ambele parti. In aceste conditii, patronatul forteaza mana salariatilor sa inceteze protestele, pentru a putea continua negocierile.

Directorul de comunicare al Uzinei Dacia, Liviu Ion a tinut sa precizeze, intr-o conferinta de presa, ca muncitorii au numai de pierdut din aceasta greva si ca le retrag toate ofertele. Potrivit acestora, miercuri nu au avut loc negocieri si nici nu vor mai avea loc decat in momentul in care se va intrerupe greva.

"SAD (Sindicatul Automobile Dacia, n.r.) stie ca aceasta greva este ilegala si ca nu au nicio sansa de castig. Continuand aceasta greva, SAD actioneaza clar impotriva binelui muncitorilor care pierd bani importanti. Amanarile se pot prelungi la nesfarsit, dar angajatii trebuie sa stie ca totul este in defavoarea lor", a spus directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

Liderii SAD au replicat ca protestele vor continua, in ciuda presiunilor la care sunt supusi muncitorii.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat luni, 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Citeste mai multe despre greva Dacia SAD protest
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1641 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E de compatimit conceptia liderilor de sindicat si a membrilor acestei organizatii in ceea ce priveste acest coflict. Nu e de inteles delansarea unei greve la o companie relativ recent infiintata . Priviti ce se intimpla pe plan mondial in industria automobilului iar acesti angajati ar trebui sa vada cum lucreaza cei de la firmele japoneze din domeniu. Veti zice imediat " hop , dar au si salarii "
Salariile nu sint mari , va spun eu , iar o chirie costa 1000 $ / luna, nemaivorbimd de celelalte cheltuieli lunare . Dar angajatii au MENTALITATEA " CRESTEM ODATA CU FIRMA "

 

in Japonia

In japonia si mentalitatea patronatului e alta, nu numai a salariatilor.
Renault nu e o firma recent infiintata, care de abia a inceput sa creasca, asa ca nu cata ca cati degeaba argumente/castane.

C I O C U' MIC, O R B U L E !

N-AI AUZIT CE ZICEA DIRECTORU' DE LA DACIA? CA NU POT FI COMPARATE SALARIILE DE LA NOI CU CELE DIN VEST. CE-AI VREA ACUM? SA CEARA CA SI PRETURILE DIN ROMANIA SA FIE MAI MICI CA-N VEST?

PARDON, C I O C U ' MIC, PILULO !

MERJ' PA BURTA...

Nu cedati !

trebuie platiti ca specialisti cu 1000 E cel putin si nu cu 200 E iar daca facem un calcul cine pierde mai mult compaeati 9milioane patronatul si 1800 mii muncitorii asta numai din salarii plus alte beneficii care ptr. patronat se ridica poate la 20 milioane pe luna si daca nu satisfac cererile muncitorilor sar putea sa piarda si fabrica numarul unu la renault.NU VA LASATI FRATILOR CACI 200E AI GASITI ORI UNDE.

 

IN FRANTA, DACIA E CEA MAI VANDUTA MASINA STRAINA

http://www.ziua.net/news.php?data=2008-04-02&id=5221

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor