Ziare.com

Dacia angajeaza 500 de persoane

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 17:16

   

Dacia angajeaza 500 de persoane
Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie cu 140 vehicule/zi, de la 1.200 la 1.340, incepand cu data de 15 iunie, ca urmare a programelor de relansare a pietelor auto adoptate si a cererii de automobile Dacia la export.

Marirea cadentei va conduce la cresterea cu aproximativ 500 salariati a efectivelor uzinei, potrivit companiei constructoare de autovehicule. Vor fi recrutati salariati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca cu durata determinata.

Totodata, unui numar de 400 de salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Dacia.

Ministerul Mediului a decis alocarea inca din cadrul primei etape a programului Rabla a unei cote suplimentare de 1.731 de unitati pentru Dacia, datorita cererii foarte mari din partea populatiei, a declarat, joi, pentru NewsIn, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat sa dublam alocarea pentru aceasta marca, inca din aceasta etapa. Astfel, am decis sa redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte marci, dar care nu au fost indeplinite", a explicat Nemirschi.

La 19 februarie, liderii Sindicatului Automobile Dacia au fost informati de catre administratia companiei ca trebuie sa majoreze cadenta de la 1.085 de masini la 1.200 pe zi, ca urmare a introducerii unui program de innoire a pietei auto pe piata din Germania.

Uzina Dacia si-a intrerupt productia de mai multe ori in ultimele luni, ca urmare a scaderii pietelor auto de la finalul anului 2008. Angajatii uzinei s-au aflat in somaj tehnic in perioadele 30 - 31 octombrie, 13 - 14 noiembrie, 20 noiembrie - 7 decembrie, 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009 si 26 ianuarie - 8 februarie.

Dacia a vandut, in 2008, peste 239 de mii de vehicule, in crestere cu 18.470 unitati fata de anul anterior, in timp ce Dacia Logan MCV a fost gama cea mai cautata, potrivit raportului financiar al companiei.

Producatorul auto Dacia a realizat in 2008 o cifra de afaceri de peste 7,64 miliarde lei, mai mare cu 10% fata de anul anterior, cresterea inregistrata fiind datorata in special vanzarilor auto la export, in timp ce vanzarile pe piata interna au scazut.

Citeste mai multe despre Dacia angajari Dacia productie
Sursa: rNews

Articol citit de 1925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunteti mai periculosi decat producatorii de droguri....

Aia distrug niste "maimute" dar voi distrugeti toata planeta !!!...

 

Dacia

Vanzarile Dacia in Germania au crescut cu 400%. Eu ma bucur pentru angajati si familiile lor, pentru faptul ca avem un produs de iesit in lume.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor