Dacia anunta o cifra de afaceri impresionanta

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 16:31
3569 citiri
Dacia anunta o cifra de afaceri impresionanta
Foto: Dacia Romania Facebook

Dacia a anuntat miercuri, prin vocea directorului financiar Liviu Bocsaru, cifra de afaceri inregistrata in anul 2016.

Astfel, Automobile Dacia a avut anul trecut o cifra de afaceri in valoare de 4,6 miliarde de euro (20,765 milioane de lei).

Cifra reprezinta o crestere cu aproape 9% fata de 2015.

"2016 a fost un an foarte bun pentru Dacia, iar cifrele vorbesc de la sine: + 8,35% a cifrei de afaceri versus 2015, cand am avut 4,2 miliarde de euro", a declarat Bocsaru, potrivit unui comunicat de presa al Dacia.

"In 2016, rezultatul inainte de impozitare a atins 506 milioane de lei (peste 111 milioane de euro), in crestere fata de 2015, acesta fiind generat de un rezultat de exploatare pozitiv de 532 milioane de lei (+ 15% vs 2015) si de un rezultat financiar negativ de -27 milioane de lei (in mare masura, legat de impactul defavorabil al cursului de schimb).

Pentru mine, faptul ca rezultatul de exploatare a progresat foarte bine fata de 2015 (+15%) arata ca avem un business sanatos, cu operatiuni imbunatatite si cu o utilizare eficienta a resurselor companiei", a continuat acesta.

Liviu Bocsaru (44 de ani), care lucreaza pentru Dacia inca din 1996, are si o explicatie pentru aceasta crestere.

"Cresterea cifrei de afaceri in 2016 a fost impulsionata de catre cele doua piete: cea interna si cea internationala. Produsele noastre sunt foarte apreciate de catre clientii nostri peste tot in lume, acolo unde suntem prezenti. In ceea ce priveste exportul, am avut o foarte buna performanta pe piata europeana, dar si pe pietele din Africa si Asia, ceea ce face ca exportul, si anul acesta, sa fie de aproximativ 90% din cifra de afaceri", a precizat oficialul constructorului de la Mioveni.

De asemenea, investitiile Grupului Renault si lansarea noilor modele au contribuit la aceasta crestere remarcabila: "Anul trecut a fost unul important pentru investitii: aproape 200 de milioane de euro la nivelul Grupului Renault Romania, din care 175 de milioane de euro, la Dacia. E vorba de proiecte industriale (modernizarea liniilor de fabricatie, conditii de munca, crestere capacitara de productie), dar cel mai important a fost lansarea de la sfarsitul anului 2016 a noilor Logan, Logan MCV si Sandero".

In ceea ce priveste viitorul, Bocsaru afirma: "Orice companie care doreste sa ramana competitiva trebuie sa investeasca permanent in angajati, in produse, in tehnologie si in optimizarea proceselor de productie si de business. Bineinteles ca vom continua sa investim pentru a pastra competitivitatea companiei pe termen mediu si lung".

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Dacia cifra afaceri 2016 , #stiri Dacia