Dacia pregateste o surpriza in acest an

Vineri, 09 Martie 2012, ora 08:57
3467 citiri
Dacia pregateste o surpriza in acest an
Foto: Arhiva

Dacia Lodgy nu are competitor pe piata de masini noi, iar compania pregateste o surpriza pentru acest an, spune Arnaud Deboeuf, responsabilul pentru Programul Entry al grupului Renault, program in cadrul caruia sunt dezvoltate masinile Dacia.

Debouef a raspuns, la Salonul Auto de la Geneva, mai multor intrebari legate de noul model Dacia, noteaza Romania Libera.

Potrivit oficialului, Dacia Lodgy nu are competitor pe piata de masini noi.

"La 4.5 metri lungime, cu un portbagaj de 827 de litri in standard, cu sapte locuri, cu motorizari si dotari moderne, el are totusi un pret de pornire de 9.500 de euro. Chiar si un Lodgy bine dotat trece cu greu de 14.000 de euro, pret mai mic decat cel de pornire al MPV-urilor de clasa mica, in ciuda dimensiunilor sale compacte.

Competitia principala pentru Lodgy se afla pe piata de masini rulate, unde exista destule MPV-uri (Multi Purpose Vehicles, masini monovolum familiale cu modularitate sporita la interior) situate in aceeasi zona de pret. Lodgy contracareaza cu avantajele unei masini noi (garantie, motorizari noi etc.", a declarat Arnaud Deboeuf.

Acesta a explicat si de ce Lodgy este dotat doar cu limitator de viteaza, precizand ca nu are pilot automat pentru ca "filosofia Dacia este sa isi doteze masinile doar cu strictul necesar, adica acele elemente cerute de catre clientii proprii".

Vreti o Dacia Lodgy? Vedeti cat costa toate variantele

"Va puteti astepta ca interiorul lui Lodgy sa fie un model de urmat si pentru restul gamei Logan. Elementele tehnice din spatele decoratiunilor de pe bord raman aceleasi, insa putem schimba cu usurinta elementele optice: indicatoarele de bord, insertiile de plastic, consola centrala si altele. Dacia se va moderniza in acest aspect, iar consola centrala cu ecran de navigatie si multimedia tactil este un bun exemplu in acest sens", a adaugat Deboeuf.

Totodata, el a mentionat ca "Dacia isi pastreaza atuurile legate de spatiu si pret, dar indrazneste sa se doteze cu elemente mai moderne, care lipseau pana acum".

"Vom vedea daca surpriza Dacia este noul Sandero, care este anuntat deja pentru aceasta toamna, alaturi de o mica utilitara, sau daca Dacia va hotari sa ne prezinte un alt model, neluat in calcul pana acum de catre presa", a conchis oficialul Renault.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#versiuni Dacia Lodgy, #modele Dacia Lodgy, #supriza Dacia 2012 , #stiri Dacia