Dacia scoleste sculeri-matriteri inca din liceu. Ponta: E un brand cu care ne mandrim

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 20:30
3118 citiri
Dacia scoleste sculeri-matriteri inca din liceu. Ponta: E un brand cu care ne mandrim

Un parteneriat in vederea infiintarii unor clase de invatamant profesional pentru formare in meseria de sculer-matriter la Liceul Tehnologic Constructii de Masini din Mioveni a fost incheiat, miercuri, intre reprezentantii producatorului auto Dacia, Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arges si Primariei Mioveni.

Protocolul a fost semnat la sediul Guvernului de catre presedintele director general al Dacia, Nicolas Maure, inspectorul scolar general Dumitru Tudosoiu si primarul orasului Mioveni, Ion Georgescu. La eveniment au asistat premierul Victor Ponta, ministrului Educatiei Remus Pricopie si directorul Liceului Tehnologic Constructii de Masini din Mioveni, Gheorghe Dinuta.

"Acest parteneriat vizeaza colaborarea dintre Dacia si Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni in ceea ce priveste activitatea scolara si pregatirea profesionala practica a tinerilor liceeni. Astfel, Dacia sustine invatamantul profesional prin crearea in cadrul liceului a doua clase cu profil mecanic, calificare sculeri-matriteri, respectiv o clasa a IX-a cu 14 elevi, din anul scolar 2014/2015 si o clasa a X-a cu 28 de elevi, incepand cu anul scolar 2014/2015", se precizeaza intr-un comunicat al producatorului auto.

Schimbari importante la conducerea Dacia - Un roman si un francez la conducerea uzinelor de la Mioveni

Cei 42 de elevi vor putea, in cadrul procesului de formare profesionala, sa lucreze ca stagiari la Uzinele Dacia din Mioveni. In baza contactului de stagiu, Dacia va oferi burse lunare in valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanta, iar stagiarii vor beneficia de transport si pranz gratuit, dar si de echipament de protectie pus la dispozitie de uzina.

Absolventii celor doua clase de invatamant profesional care au calificarea profesionala sculer-matriter vor avea prioritate la angajare in cadrul Dacia, in functie de nevoile companiei.

Pe langa crearea claselor specializate, Dacia va sustine Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni si prin sponsorizarea cu mijloace tehnice care sa contribuie la formarea elevilor. Mai mult, specialisti din cadrul Dacia si ai Renault Romania vor participa la instruirea cadrelor didactice si vor interveni in cadrul cursurilor, pentru a facilita dobandirea unor competente specifice industriei auto.

Ponta a tinut ca acordul sa fie semnat la Guvern

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a facut un apel la companiile private prezente in Romania sa intre in parteneriat cu sistemul educational din tara noastra si a subliniat in context faptul ca invatamantul vocational romanesc a fost relansat prin modificarea legislatiei in domeniu.

"Am tinut foarte mult sa facem acest eveniment la sediul Guvernului pentru a face, pana la urma, cat mai multa publicitate unui program extrem de important, si anume redescoperirea si dezvoltarea invatamantului vocational in Romania. Este un proiect pe care l-am relansat prin modificarea legislatiei in domeniul educatiei", a declarat premierul.

Ponta a adaugat ca a facut mai multe vizite de lucru la scoli si licee profesionale din tara, in special in Transilvania, in paralel facandu-se demersuri impreuna cu reprezentantii companiilor private prezente in Romania pentru extinderea acestui sistem de parteneriat.

Ponta, despre o eventuala plecare a Dacia: Nu se va intampla, e un simbol al Romaniei

"Vreau sa multumesc domnului director general pentru ca Dacia da astazi acest mesaj foarte clar prin colaborarea cu liceul din Mioveni. Dacia este un brand romanesc cu care ne mandrim foarte tare si care, dincolo de partea de mandrie, creeaza atatea locuri de munca. Este principalul exportator al Romaniei, plateste taxe si impozite si reprezinta cu siguranta un element-cheie al dezvoltarii economice.

Sunt absolut convins ca tot ceea Guvernul face pentru ca mediul de afaceri sa aiba o situatie stabila si predictibila in Romania ajuta in continuare investitiile, dezvoltarea afacerilor in Romania, pastrarea locurilor de munca. Evident, din 1 octombrie vom avea si reducerea CAS, ceea ce pentru un angajator important si corect cum este Dacia este o veste foarte buna", a sustinut premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Victor Ponta Dacia Mioveni, #Dacia scoala profesionala Mioveni, #Dacia sculer matriteri Mioveni, #Dacia sculeri matriteri liceu , #stiri Dacia
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Im inteles cine scoleste sculeri-matriteri...
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5