Dacia SUV, spionata in Suedia (Galerie foto)

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 09:41
3521 citiri
Dacia SUV, spionata in Suedia (Galerie foto)

Automarket va prezinta, in exclusivitate pentru Romania, fotografii din testele prin care inginerii romani si francezi dezvolta viitorul SUV al gamei Dacia.

In timp ce fanii marcii continua sa faca presiuni asupra oficialilor Dacia pentru ca acestia sa scoata o versiune cat mai fidela a conceptului Duster pe piata, inginerii si pilotii de test ai constructorului roman si ai celor de la Renault testeaza de zor in nordul Peninsulei Scandinave sasiul viitorului model din gama, SUV-ul care va iesi pe piata in primavara anului viitor. Iar colaboratorii nostri de la CarPix s-au aflat ieri la locul potrivit pentru a fotografia testele de sasiu ale noului model.

Desi din imaginile alaturate ati putea trage concluzia ca viitorul model Dacia va fi o strutocamila care isi va baza designul pe formele angulare ale lui Logan, nu este cazul sa va impacientati: ce vedeti este un test de sasiu al noului SUV, caroseria avand rol de camuflaj pentru acesta. De altfel, din informatiile pe care le avem, viitorul SUV isi va trage seva din liniile lui Sandero, cu usoare tendinte de design preluate de la conceptul Duster, prezentat in premiera acum trei saptamani la Geneva.

Foarte interesant este faptul ca sasiul viitorului SUV este clar mai mare ca dimensiuni decat Loganul care s-a "cocotat" pe acesta, ceea ce ne arata faptul ca noul model Dacia se va baza, foarte probabil, pe o platforma total diferita decat cea destinata actualei familii de modele din gama constructorului roman. De altfel, informatii interne ne arata ca vorbim de platforma lui Nissan X-Trail, viitorul Dacia SUV - al carui nume nu este cunoscut - urmand sa imparta si o mare parte dintre motorizarile modelului nipon. Aceasta ipoteza exclude din start o eventuala asemanare a noului SUV cu conceptul Steppe, prezentat acum trei ani la Geneva.

Viitorul model va fi construit atat in Romania, la uzina Dacia de la Mioveni, cat si in Brazilia si Rusia. In functie de evolutia pietei si de cea a cererilor pentru SUV, producatorul roman ar putea lua decizia de a suplimenta numarul siturilor de productie cu cele din Maroc sau din India.

Preturile pentru noul SUV nu sunt cunoscute pana in acest moment, zvonurile aratand un pret de pornire de circa 11.000 de euro pentru modelul romanesc, ceea ce l-ar transforma automat in cea mai abordabila varianta din segmentul sau. Versiunea de baza nu va dispune insa de tractiune integrala, aceasta fiind o optiune de care se vor bucura exclusiv echiparile de top ale gamei. In ceea ce priveste motorizarile, noul SUV se va baza pe unitati cu puteri intre 75 si 115 CP, modelul Dacia devenind astfel cel mai puternic creat vreodata in uzina de la Mioveni.

Stire preluata de pe www.automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Dacia SUV, #spionat in Suedia, #galerie foto , #stiri Dacia