Ziare.com

Drum modernizat cu 12 milioane de euro la Craiova

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 09:04

   

Drum modernizat cu 12 milioane de euro la Craiova
Primaria Craiova a semnat, miercuri, un contract de finantare pentru proiectul de modernizare a Bulevardului Dacia-Decebal, din Craiova, in valoare de 12 milioane de euro, din fonduri structurale, obtinute prin Programul Operational Regional.

Proiectul prevede modernizarea unui tronson de 10,23 km, reabilitarea a 51.175 mp de trotuare si crearea a 2500 de locuri de parcare.

Modernizare bulevardului va asigura fluidizarea traficului in zona de nord a municipiului Craiova, scrie ziarul local Lupa.

Prin proiectul ce se va derula pe o perioada de 54 de luni se vor realiza, in afara locurilor de parcare si cinci intersectii semaforizate, 26 alveole de refugiu pentru statii de autobuz si taxi, 11 benzi de preselectie si virare la dreapta, 20 de treceri de pietoni semaforizate, 1.500 m de retele de utilitati deviate, 40 de rampe pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, 1 sistem de control si de monitorizare trafic.

Proiectul finantat de Uniunea Europeana se numeste "Fluidizarea traficului rutier in municipiul Craiova, pe axa de transport est-vest prin reabilitarea bulevardului Decebal-Dacia", iar banii au fost obtinuti din finantare in cadrul REGIO-Domeniul Major de interventie 2.1.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

APROEPE

5 ani de dezordine in plan si 10 in realitate.solomon mai baga odata mana pana la cot in punga cu bani a platitorului de impozite. banii dati la ue se intorc in buzunarele clientelei politice. rusine

 

hai sa muscam... nu conteaza de ce

alo... astia nu's bani din buzunaru' tau. sau oricum iesiti din buzunarul tau de mult cand romanica si-a platit contributia la ue. acuma deabea se cheama ca recuperam ceva din ei

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor