Ziare.com

Greva de la societatea de cablaje Dacia s-a incheiat

Vineri, 16 Mai 2008, ora 16:39

   

Greva de la societatea de cablaje Dacia s-a incheiat
Greva generala declansata in urma cu zece zile la societatea Leoni, furnizorul de cablaje al Automobile Dacia, s-a incheiat, vineri, odata cu acceptarea ofertei salariale de catre liderii sindicali.

Potrivit vicelideruliu Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, protestatarii au obtinut o crestere salariala de 220 de lei brut de la 1 aprilie, la care se adauga un bonus lunar de 80 de lei brut si o prima de 450 de lei, care sa acopere financiar perioada primului trimestru al anului, cand salariile au ramas la nivelul anului 2007, din cauza neintelegerilor dintre patronat si sindicat.

"Dupa zece zile de greva generala am reusit sa-i convingem pe reprezentantii patronatului sa ofere o marire salariala foarte apropiata de ceea ce am cerut noi. Noi am solicitat o majorare salariala de 340 de lei, acordata in doua transe, iar patronatul a oferit initial doar o crestere de 210 lei, acordata in mai multe transe, iar astazi (vineri n.r.) au acceptat 220 de lei brut de la 1 aprilie, un bonus lunar brut de 80 de lei, plus o prima de 450 de lei brut", a declarat Ion Iordache, citat de Evenimentul Zilei.

Liderii sindicali de la societatea Leoni din Mioveni au intrat in greva generala pe termen nelimitat pe data de 5 mai.

Citeste mai multe despre Dacia greva mioveni lideri Leoni sindicali
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 834 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor