Ziare.com

Greva s-a incheiat la Dacia: Cu cat au crescut salariile si ce prime au mai obtinut angajatii

Marti, 06 Mai 2014, ora 14:45

   

Greva s-a incheiat la Dacia: Cu cat au crescut salariile si ce prime au mai obtinut angajatii
Negocierile dintre conducerea Dacia si sindicat s-au incheiat luni, partile convenind o crestere salariala de 180 lei pentru operatori, acestia urmand sa primeasca in luna mai si o prima exceptionala de 360 de lei si o alta de 1.400 de lei brut pentru rezultatul anului trecut.

"Partile au convenit cresteri salariale, incepand cu luna mai, de 180 de lei pentru operatori, ceea ce reprezinta 7% din salariul mediu brut la nivel de operatori. In luna mai, operatorii vor primi si o prima exceptionala de 360 de lei.

In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2013, in valoare de 1.400 de lei brut, care va fi acordata, de asemenea, in luna mai 2014", potrivit informatiilor furnizate de constructorul auto.

Negocierile privind salariile angajatilor Dacia, la final - care este concluzia

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Constantin Stroe, vicepresedintele CA al constructorului auto, a declarat la inceputul saptamanii trecute ca negocierile prelungite dintre conducerea Automobile Dacia si sindicate pentru contractul colectiv de munca din acest an urmeaza sa se incheie, partile acceptand o "cresterere rezonabila" a salariilor.

El a afirmat ca, in timp ce la Dacia operatorii au incasat anul trecut un salariu mediu brut de 4.428 de lei la operatori, nivelul consemnat in economia nationala a fost 2.224 de lei, iar pe ramura de profil s-a situat la 2.682 lei.

Protest al angajatilor Dacia - mii de oameni cer autostrada Pitesti-Sibiu

De ce prime beneficiaza angajatii de la Dacia

Salariatii Dacia beneficiaza, printre altele, de o prima de participare la profit, de Paste si de Craciun, de 8 martie, de vacanta, masa calda si transport gratuit, bilete de odihna, ajutor de casatorie si deces, a aratat Stroe.

In 2013, negocierile dintre conducerea constructorului auto si Sindicatul Autoturisme Dacia s-au incheiat la jumatatea lunii aprilie, fiind agreate o crestere a "masei salariale" cu 6% si o prima de rezultat pentru toti angajatii, pentru rezultatul anului 2012, de 1.680 lei brut, potrivit datelor anuntate de companie la acel moment.

Negocierile incepusera in februarie, iar o parte a angajatilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea pe 20 si 21 martie 2013, nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Directorul general al Dacia, Nicolas Maure, a declarat la finele lunii februarie a acestui an ca uzina din Mioveni trebuie sa-si pastreze competitivitatea fata de alte fabrici Renault, precum cea din Maroc, iar elementele relevante in acest sens sunt atat accesul facil catre frontiera, cat si mentinea costurilor salariale "la un anumit nivel".

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3165 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

greve si pretentii

sa nu va mirati cind renault va muta productia in alta tara. Deja pentru Romania un salariu brut de peste $1500.00 este mult ,fara a lua in considerare bonusuri de sarbatori , sarbatori libere platite si alte beneficii, etc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor