Greve si piederi de milioane de euro la multinationale

Sambata, 22 Martie 2008, ora 12:05
977 citiri
Greve si piederi de milioane de euro la multinationale

Angajatii companiilor multinationale nu par a fi deloc intimidati de patronii lor, declansand actiuni sindicale pentru a-si cere drepturile, scrie sambata Evenimentul Zilei.

Astfel angajatii Dacia Pitesti si ai fabricii de bere Bergenbier din Blaj vor intra luni in greva generala, nemultumiti fiind de nivelul salariilor si de rezultatele negocierilor cu administratorii firmelor.

Fiecare zi de greva generala va costa Dacia cel putin 10,5 milioane de euro, in timp ce pentru Bergenbier pierderile se vor ridica la peste 2 milioane de euro, zilnic, potrivit calculelor EVZ.

Ultima runda de negocieri intre administratorii Dacia si sindicalisti a avut loc joi, insa oferta de indexare a salariilor propusa de reprezentantii patronatului, de 144 de lei, a fost considerata prea mica de sindicalisti. Angajatii de la Dacia au cerut o crestere salariala de 550 de lei si prime mai mari de Paste si Craciun.

Si sindicalistii fabricii de bere InBev din Blaj vor intra luni in greva generala. Revendicarea lor, o crestere salariala de 18%, a primit din partea patronatului o oferta de 15%. La greva vor participa 170 din cei 180 de angajati ai fabricii de bere si ai celei de malt din Blaj.

In schimb, sindicatele din energie au ajuns la o intelegere cu Grupul Enel Romania, in urma carora au obtinut majorarea grilei de salarizare cu 9% de la inceputul lui aprilie, urmand ca in iulie sa negocieze o alta crestere a salariilor, astfel ca au anulat greva generala anuntata tot pentru luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#greve, #Dacia, #Bergenbier, #sindicate , #stiri Dacia