Liniste de zeci de milioane de euro la Uzina Dacia

Duminica, 06 Aprilie 2008, ora 22:10
2067 citiri
Liniste de zeci de milioane de euro la Uzina Dacia

Conflictul dintre patronii si muncitorii de la Automobile Dacia a ajuns intr-un impas. Asta din cauza ca patronii adora prea mult ceea ce detesta aprig ceilalti: salariile mici. Fiecare parte s-a inarmat cu propriile adevaruri, arata Cotidianul, in editia online.

Loganul s-a impotmolit pe banda de productie. Greva de la Automobile Dacia SA il tine pe loc de doua saptamani si nimeni nu intrevede momentul cand uzina va incepe sa scoata iar cate un Logan nou-nout la fiecare 52 de secunde. "Nu vom relua negocierile decat dupa ce muncitorii vor inceta greva!", au anuntat patronii francezi.

"Nu incetam greva decat dupa ce primim tot ce-am cerut", striga muncitorii. La masa negocierilor nu mai e nimeni. Lupta dintre patronat si sindicat s-a mutat in tribunal si la conferintele de presa. Galagia e mare, insa in fabrica e o liniste de zeci de milioane de euro.

Liderul sindical Nicoale Pavelescu e un taciturn. Asta nu e bine pentru un sindicalist care trebuie sa vorbeasca in numele a mii de tovarasi. Insa adjunctul lui, Ion Iordache, e bun de gura, ar putea suplini mai multi lideri. Si are si muschi de sindicalist. Dupa doua zile de alergatura pe la tribunal, pe la fabrica, prin oras, dupa zeci de interviuri, fara sa inchida un ochi, inca mai poate, sustine sursa citata.

Purtatorul de cuvant Silviu Sepciu spune ca a fost un acord intre patroni si sindicat, la inceputul grevei, sa nu intre ziaristi in uzina - asta i-ar intarata pe grevisti si cine stie la ce se poate ajunge, poate la vreo bataie.

In 2002, la ultimul protest de la Dacia, tocmai din cauza unei batai a fost suspendata greva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dacia, #greva, #francezi, #salarii , #stiri Dacia