Negocierile privind salariile angajatilor Dacia, la final - care este concluzia

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 18:02
2411 citiri
Negocierile privind salariile angajatilor Dacia, la final - care este concluzia

Negocierile intre conducerea companiei Dacia si angajati sunt la final, a precizat Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de Administratie al constructorului auto, care a mentionat ca s-a agreat o "cresterere rezonabila" a salariilor.

"Am tot respectul pentru angajatii Dacia. Cred in intelepciunea si in terminarea acestei negocieri prelungite, probabil chiar in cursul acestei saptamani, daca nu cealalta", a spus Stroe la o conferinta de presa, informeaza Mediafax.

El a precizat ca salariul mediu brut acordat muncitorilor din fabricile constructorului auto (4.428 lei) este superior celui inregistrat la nivel national (2.224 lei), dar si celui acordat de restul companiilor din industrie (2.682 lei).

"Pai domnule cand ai asa un ecart, trebuie sa fii intelept. Sigur, in spatele acestor negocieri sunt si alte, ma rog, tactici, cum vreti s-o luati. Cred ca vor accepta un program si au acceptat o crestere rezonabila, tinand seama si de inflatia de anul trecut", a spus reprezentantul Dacia, conform sursei citate.

Angajatii vor in plus 350 de lei brut la salariu, insa compania i-a anuntat ca ofera doar 140 de lei.

Competitivitatea fabricii Dacia de la Mioveni

Recent, directorului general al Dacia, Nicolas Maure, a spus ca uzina din Mioveni trebuie sa-si pastreze competitivitatea fata de alte fabrici Renault, precum cea din Maroc, inclusiv prin mentinea costurilor salariale "la un anumit nivel".

In replica, liderul sindicatului, Nicoale Pavelescu, a recunoscut ca remuneratiile sunt mari, in comparatie cu cele din industria romaneasca, dar si intensitatea muncii este pe masura.

Importanta segmentului Pitesti - Sibiu si "pacostea" din Codul Muncii Interviu cu liderul sindicatului Dacia

"Ne cunoastem potentialul si stim sa cerem ceea ce ni se cuvine. Pe parcursul negocierilor vor mai fi declaratii, amenintari si luari de pozitii, toate fac parte din 'joc'. (...) As putea sa compar relatia Sindicat - Administratie cu un meci perpetuu, in care Administratia are, din pacate, de partea sa si arbitrul (statul). In rest, strangeri de mana la inceput, faulturi - cat cuprinde, fluieraturi, huiduieli si un etern scor alb", a precizat acesta intr-un interviu acordat Ziare.com.

Citeste si:
Inițiativă USR pe modelul Scoției sau New Yorkului: produse de igienă gratuite în școli pentru fetele vulnerabile
Inițiativă USR pe modelul Scoției sau New Yorkului: produse de igienă gratuite în școli pentru fetele vulnerabile
Iniţiativa legislativă „Împreună pentru fete” a Oanei Ţoiu, deputat USR, a primit aviz pozitiv la votul din comisiile parlamentare și ar putea ajunge la vot final până la finalul anului...
Ionuț Stroe a fost numit noul purtător de cuvânt al PNL. Acesta îl înlocuiește pe Ionel Dancă, apropiatul lui Orban SURSE
Ionuț Stroe a fost numit noul purtător de cuvânt al PNL. Acesta îl înlocuiește pe Ionel Dancă, apropiatul lui Orban SURSE
Fostul ministru al Sportului Ionuț Stroe a fost ales drept noul purtător de cuvânt al PNL, potrivit unor surse liberale. El a fost desemnat purtător de cuvânt al liberalilor luni, 6...