Negocierile privind salariile angajatilor Dacia, la final - care este concluzia

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 18:02
2583 citiri
Negocierile privind salariile angajatilor Dacia, la final - care este concluzia

Negocierile intre conducerea companiei Dacia si angajati sunt la final, a precizat Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de Administratie al constructorului auto, care a mentionat ca s-a agreat o "cresterere rezonabila" a salariilor.

"Am tot respectul pentru angajatii Dacia. Cred in intelepciunea si in terminarea acestei negocieri prelungite, probabil chiar in cursul acestei saptamani, daca nu cealalta", a spus Stroe la o conferinta de presa, informeaza Mediafax.

El a precizat ca salariul mediu brut acordat muncitorilor din fabricile constructorului auto (4.428 lei) este superior celui inregistrat la nivel national (2.224 lei), dar si celui acordat de restul companiilor din industrie (2.682 lei).

"Pai domnule cand ai asa un ecart, trebuie sa fii intelept. Sigur, in spatele acestor negocieri sunt si alte, ma rog, tactici, cum vreti s-o luati. Cred ca vor accepta un program si au acceptat o crestere rezonabila, tinand seama si de inflatia de anul trecut", a spus reprezentantul Dacia, conform sursei citate.

Angajatii vor in plus 350 de lei brut la salariu, insa compania i-a anuntat ca ofera doar 140 de lei.

Competitivitatea fabricii Dacia de la Mioveni

Recent, directorului general al Dacia, Nicolas Maure, a spus ca uzina din Mioveni trebuie sa-si pastreze competitivitatea fata de alte fabrici Renault, precum cea din Maroc, inclusiv prin mentinea costurilor salariale "la un anumit nivel".

In replica, liderul sindicatului, Nicoale Pavelescu, a recunoscut ca remuneratiile sunt mari, in comparatie cu cele din industria romaneasca, dar si intensitatea muncii este pe masura.

Importanta segmentului Pitesti - Sibiu si "pacostea" din Codul Muncii Interviu cu liderul sindicatului Dacia

"Ne cunoastem potentialul si stim sa cerem ceea ce ni se cuvine. Pe parcursul negocierilor vor mai fi declaratii, amenintari si luari de pozitii, toate fac parte din 'joc'. (...) As putea sa compar relatia Sindicat - Administratie cu un meci perpetuu, in care Administratia are, din pacate, de partea sa si arbitrul (statul). In rest, strangeri de mana la inceput, faulturi - cat cuprinde, fluieraturi, huiduieli si un etern scor alb", a precizat acesta intr-un interviu acordat Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#negocieri salarii Dacia, #crestere salarii Dacia, #salarii Dacia , #stiri Dacia