Ziare.com

O parte dintre salariatii de la Dacia trimisi acasa doua zile

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 12:05

   

O parte dintre salariatii de la Dacia trimisi acasa doua zile
Aproximativ 8.000 dintre cei 14.000 de angajati ai Uzinei Dacia vor sta acasa joi si vineri, dupa ce conducerea uzinei a decis intreruperea activitatii in majoritatea sectiilor.

Dacia a mai intrerupt productia in zilele de 30 si 31 octombrie, urmand ca acelasi lucru sa se intample si in perioada 20 noiembrie-7 decembrie, informeaza NewsIn.

Activitatea va continua fara intrerupere in aceste doua zile la fabricatia pieselor de schimb, Centrul CKD, precum si la departamentele Expeditii vehicule si Finisari.

Totodata, fabricatia de cutii de viteze, precum si alte activitati din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula in regim normal.

Salariatii care vor sta acasa ca urmare a intreruperii activitatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Munca Dacia2008. De asemenea, angajatii vor beneficia de tichetele de masa aferente zilelor intreruperii activitatii, tichete pe care le-au primit in avans.

"Ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto, atat la export cat mai ales pe principala sa piata, Romania, situatie care risca sa se prelungeasca, si pentru a nu-si creste stocurile, Dacia este nevoita sa isi intrerupa productia in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie 2008" este precizat in comunicatul remis luni de catre administratia Dacia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

VRAJEALA LA DACIA!

criza la Dacia, provocata intentionat, fracezii vor sa scape de vechiul megan care-i pe stoc pentru a face loc celui nou, ori Dacia ai lua vanzarile,... de ce nu se reduce costul la Logan care-i o tigaie, din urmatoarele motive: firmele directorasilor romani intermediaza tot ce intra in fabrica dacia si toate lucrarile din platforma dacia sunt luate de firme, astfel pretul se ridica, salariile acestora de 4 -5 ori mai mari ca ale muncitorilor, sunt cate unii care au iesit la pensie si inca mai lucreaza si pe ce salarii, s-a pus problema sa se dea tineretul afara, stiti ce salarii au de mizerie, un sef comunist(ca sunt foarte multi ramasi! ) i-a salariul la 5-6 din astia, intreb francezii care-i avantajul aici...culmea dupa ce au venit francezi s-au inmultit ca ciupercile....s-a pus problema muncitorilor in varsta de 50 de ani a scoaterii acestora in salarii compensatorii, vrajeala, poti sa-i numeri pe degete intr-o sectie, acestia nu mai sunt i-au triat....de ce nu scot pe cei din conducere care depasesc varsta de 50 de ani, sunt foarte multi cu salarii enorme, ramasi dupa vremea comunistilor, au aceasi gandire de a nu face nimic, de a plimba dosare de colo colo, de a fura Dacia, prin firmele lor, mint francezul in orice, in plina criza acestia vin la munca, uzina Dacia este plina de ei, de ce? inseamna ca nu este criza!!! tineri care au studii mai aprofundate decat acestia, nu pot sa-si faca o cariera la Dacia, totul e o vrajeala comunista, o cloaca....de ce nu ei? pentru ca Loganul ar ajunge mult mai ieftin...va spun eu de ce nu ei, pentru ca si pe ei ai apara sindicatul, care-i plin tot de bosorogi si rude ale lui Pavelescu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor