Oficial: Dacia YAV III Concept (Galerie foto)

Luni, 31 August 2009, ora 08:55
5433 citiri
Oficial: Dacia YAV III Concept (Galerie foto)

Dacia a dezvelit la Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf un concept inedit. Acesta e bazat pe versiunea cu cinci locuri a lui MCV si se numeste Young Activity Van III.

Dacia surprinde cu doar trei saptamani inaintea debutului celui mai mare salon auto al finalului de an, cel de la Frankfurt, prin prezentarea unui concept care face deliciul celor prezenti in cadrul unui eveniment auto mai putin cunoscut in Romania. Este vorba de Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf si de conceptul Dacia Young Activity Van III (YAV III).

Dacia YAV III are la baza versiunea cu cinci locuri a lui Logan MCV si este conceput in parteneriat cu Hymer, o companie germana specializata in crearea si productia de masini pentru camping. Spre deosebire de show car-ul Steppe, cel care a fost prezentat de Dacia la Geneva acum trei ani si care a reprezentat baza pe care a fost dezvoltata versiunea break MCV a lui Logan, conceptul de la Dusseldorf nu prefigureaza un nou tip de caroserie, ci o noua versiune care va fi lansata in prima faza in Germania.

De altfel, versiunea de productie a lui YAV III va fi primul model pe care Dacia il va dedica mai ales pietei din Germania, una dintre tarile carora Dacia le datoreaza parcursul excelent in vanzari din ultima perioada.

Dacia YAV III iese in evidenta prin caracterul sau multifunctional la interior, modularitatea de care da dovada habitaclul fiind pe placul celor care vor sa se orienteze spre un vehicul de tip rulota, dar care ramane la dimensiuni exterioare reduse. YAV III ofera o multime de moduri de compartimentare a scaunelor/banchetei/canapelei din interior, dar vine si cu o mini-bucatarie si cu posibilitatea de a gazdui pe timp de noapte o intreaga familie, cu paturi de marime medie pentru doi adulti si doi copii.

Marea "gaselnita" a modelului dezvoltat in colaborare de Dacia si Hymer este bancheta posterioara pivotanta care se transforma din canapea in pat, in functie de dorinte si de momentul zilei.

Asa cum am vazut si in primele imagini aparute pe internet saptaman trecuta, una dintre cele mai interesante trasaturi ale noului Dacia YAV III este portbagajul escamotabil amplasat pe acoperis. Odata deschis, portbagajul le ofera clientilor un cort in care pot dormi alte doua persoane.

Desi Dacia a "uitat" sa specifice care vor fi motorizarile la care ne putem astepta sub capota versiunii de serie a conceptului YAV III, constructorul roman nu ne va rezerva surprize din acest punct de vedere, astfel ca vom vorbi de aceleasi disponibile si astazi in gama Logan. Pretul versiunii de serie, care va fi lansata la mijlocul anului viitor, va fi de circa 15.000 de euro.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Dacia Young Activity Van, #Salonul Vehicule Turistice Dusseldorf, #Dacia YAV III , #stiri Dacia