Ziare.com

Pavilionul administrativ de la Dacia a fost demolat (Video)

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 15:30

   

Pavilionul administrativ de la Dacia a fost demolat (Video)
Pavilionul administrativ al Dacia, de la Mioveni, a fost demolat sambata, la ora 15.00, folosindu-se tehnica imploziei.

Cladirea a fost acoperita cu prelate de protectie, pentru a nu afecta constructiile din jur.

Cladirea a fost demolata prin implozie, majoritatea explozibilului fiind plasat la subsolul pavilionului si la etajul cinci al cladirii.

Peste 1.000 de persoane au asistat la demolarea Pavilonului Administrativ de la Mioveni, majoritatea fiind fosti lucratori ai uzinei, pentru care cladirea reprezenta un adevarat simbol.

Echipele de pompieri, care au supravegheat evenimentul, au stropit ramasitele constructiei, pentru a nu exista vreun pericol de incendiu.

Pe locul fostei cladiri va fi amenajata o parcare de 600 de locuri, destinata autoturismelor salariatilor si ale vizitatorilor Dacia.

"Pavilionul administrativ a fost construit in anul 1973. Cladirea, formata din parter, mezanin si opt etaje, are o inaltime de circa 50 metri. In Pavilion lucrau in 2008 in jur de 550 de salariati. Birourile lor au fost reamenajate in alte cladiri de pe platforma, unde exista in acest moment spatii moderne, care ofera conditii mai bune de lucru", se arata intr-un comunicat al companiei.

Pentru demolare, Dacia a obtinut autorizatia de demolare de la Primaria Mioveni si acordul de mediu eliberat de Agentia Regionala de Mediu.

Pentru securitatea civililor si a salariatilor, autoritatile au stabilit o zona de protectie de 200 metri de jur imprejurul pavilionului, in interiorul careia accesul a fost interzis.

La eveniment au fost prezenti si jurnalisti straini, acesta fiind considerat un moment istoric pentru companie.

Initial, demolarea era programata pentru ora 14.00, insa evenimentul a fost amanat pentru sporirea masurilor de siguranta, conform oficialilor Dacia.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uite asa se va demola si sediul PNL !

Cu toti liberalii inauntru .

 

motiv

articolul dv nu ne spune si motivul pentru care a fost daramata, era prea veche? era subreda? prezenta pericol? pentru cine?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor