Ziare.com

Primii bani pentru pagubitii Dacia, abia in decembrie

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 19:01

   

Primii bani pentru pagubitii Dacia, abia in decembrie
Persoanele care au depus bani la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru achizitia de autoturisme vor putea ridica, tot de la CEC, sumele acordate drept despagubire incepand cu prima zi bancara de dupa data scadentei - 21 decembrie 2008, a decis, miercuri, Guvernul.

Modificarile aduse, miercuri, ordonantei de urgenta privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC, in vederea achizitionarii de autoturisme, vor permite "acordarea efectiva a despagubirilor, la aceeasi data, tuturor persoanelor fizice", se arata in comunicatul Executivului.

Initial, Guvernul stabilise ca jumatate dintre romanii care au depus bani la CEC, pana in 1992, pentru achizitia unui automobil - in special Dacia - sa primeasca despagubiri de la stat incepand cu 21 decembrie 2008, iar restul incepand cu 21 ianuarie 2009.

Astfel, prima parte dintre deponenti, provenind din judete de la Alba pana la Mures, in ordine alfabetica, puteau ridica banii din 21 decembrie, iar ceilalti - provenind din judetele Neamt pana la Vrancea, inclusiv Bucuresti - urmau sa primeasca banii din 21 ianuarie 2009.

Potrivit comunicatului remis, miercuri, de Guvern, in conformitate cu prevederile noului act normativ, titlurile de stat, in valoare nominala totala de aproape 760 de milioane de lei, egala cu valoarea totala a despagubirilor, sunt emise cu data de 21 decembrie 2007 pe numele CEC, astfel incat, la data scadentei acestora, respectiv 21 decembrie 2008, sa fie rascumparate de Ministerul Economiei si Finantelor. Numarul total al deponentilor este de 37.462.
Citeste mai multe despre pagubiti Dacia cec despagubiri 2008 decembrie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor