Ziare.com

Topul primelor de Craciun

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 09:30

   

Topul primelor de Craciun
Valoarea medie a primei oferite de Sarbatori de catre societatile din Romania ajunge la 130 de euro de persoana, adica 500 de lei.

Daca angajatii de la companiile mari, de stat sau private, sunt siguri ca nu vor fi lipsiti de acest beneficiu, nu acelasi lucru se poate spune de angajatii din firmele mici, puternic lovite de criza, scrie Gandul.

Fiecare dintre cei 13.000 de salariati ai Dacia va beneficia de o prima neta de 450 de lei. In total, francezii vor plati de Craciun 5,85 milioane de lei angajatilor din Romania, nepunand la socoteala si impozitul.

Pe de alta parte, salariatii din administratie nu vor primi niciun ban in plus fata de salariu.

In domeniul feroviar primele sunt stabilite ferm prin contractele colective de munca de la cele trei societati de stat: 570 lei de persoana la CFR Marfa si 540 lei la CFR Calatori si CFR SA (responsabila cu gestionarea infrastructurii).

In sistemul feroviar lucreaza in total 70.000 de oameni, dintre care 21.000 la CFR Marfa, deci ar fi nevoie de aproape 40 de milioane de lei pentru a acorda toate primele.

La Metrorex nu s-a stabilit inca suma, insa liderul sindical Florin Crisu spera sa obtina pentru fiecare dintre cei 4.300 de angajati cate 500 de lei impozabili, ar fi deci nevoie de o suma totala de 2,15 milioane de lei.

Liderul sindical Marin Condescu spune ca cei 16.000 de angajati care lucreaza in exploatarile miniere din Oltenia, dintre care 9.000 la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), vor beneficia de bonuri valorice in valoare de 400 de lei de persoana.

Citeste mai multe despre prima Sarbatori companii angajati Dacia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ignatul pporcului nu va trecede anul asta prea mult de pragul electoral !

Dar ne razbumam noi la anu !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor