Amenintare pentru Dacia - Opel lanseaza un model ieftin

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 21:07
6183 citiri
Amenintare pentru Dacia - Opel lanseaza un model ieftin

Constructorul auto german Opel a prezentat miercuri un nou model pe segmentul entry-level, in incercarea de a recupera o parte din cota de piata pierduta in fata rivalilor care ofera masini mai ieftine, inclusiv Dacia.

Modelul Karl va costa sub 10.000 euro in Germania si va fi lansat in vara anului viitor, a anuntat Opel, divizie a grupului american General Motors (GM). In Marea Britanie modelul va fi comercializat sub numele Viva de catre Vauxhall, detinut tot de GM.

The Guardian lauda Dacia: De la tinta ironiilor la cea mai mare crestere in Europa

Prin lansarea noului model Opel vrea sa atraga noi clienti, care altfel ar fi putut cumpara Citroen C1 sau Hyundai i10, transmite Automotive News Europe.

"Nu am avut de mult timp o masina in aceasta gama de pret si acesta este un aspect foarte important. Multi clienti care cauta o masina de acest tip nu iau in considerare un model special daca el costa mai mult de 10.000 euro", a declarat un purtator de cuvant al Opel.

Opel vrea clienti noi

Modelul Karl, care va fi produs in Coreea de Sud si va ajunge in showroom-urile din Germania in iunie, ar putea inlocui modelul Chevrolet Spark.

"Din 2015 nu se va mai comercializa Chevrolet in Europa si vrem sa facem totul pentru a ne asigura ca aceia care preferau acest model vor fi acum clientii Opel", a declarat reprezentantul Opel.

Deoarece brandul Chevrolet nu a reusit sa se impuna in Europa, General Motors si-a concentrat resursele pe extinderea brandurilor sale europene.

Masina cu cinci usi si o lungime de 3,68 metri va fi initial echipata cu un motor pe benzina de un litru cu trei cilindri Ecotec 75 CP. Numele noului model a fost ales pentru a-l omagia pe unul dintre fii fondatorului companiei, Adam Opel.

Dacia, crestere spectaculoasa in Franta (Video)

Lansarea vine ca urmare a planurilor GM de a reveni pe profit in Europa pana in 2016. In trimestrul doi din 2014, GM a inregistrat pe piata europeana pierderi de 305 milioane de dolari, fata de 114 milioane de dolari in urma cu un an, din cauza costurilor legate de inchiderea fabricii din Bochum, in Germania.

Karl-Thomas Neumann, directorul general al Opel, declara intr-un interviu acordat recent ca GM intentioneaza sa intre pe segmentul de piata entry-level din Europa cu o linie de modele low-cost, in incercarea de a recupera o parte din cota de piata pierduta in fata rivalilor care ofera masini mai ieftine.

"Dacia este un lucru minunat. Cu siguranta GM nu este Dacia, insa acest segment de piata entry-level este foarte interesat. Sunt de admirat. Cu siguranta suntem interesati de acest segment", a afirmat Karl-Thomas Neumann.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Dacia Opel, #lansare Karl Opel, #lansare Opel Dacia , #vanzari