Dacia a avut cea mai mare crestere a vanzarilor auto din Europa

Marti, 16 Martie 2010, ora 13:57

   

Dacia a avut cea mai mare crestere a vanzarilor auto din Europa
Inmatricularile de autoturisme Dacia noi au inregistrat, in luna februarie, cea mai mare crestere din Europa (UE si statele EFTA - Islanda, Norvegia si Elvetia), in ritm anual, de 45,4%, la 17.491 de unitati.

Cota de piata a producatorului Dacia a urcat la 1,8% in februarie, de la 1,6% in ianuarie si 1,3% in februarie 2009, conform Money.

Renault, proprietarul Dacia, a inregistrat o crestere cu aproape 30% a inmatricularilor de autoturisme, avansand la 108.150 de unitati. Cota de piata a crescut, de asemenea, de la 8,8% in februarie 2009 la 11,1% in perioada similara din acest an.

Desi vanzarile de masini Dacia au urcat in Europa, numarul inmatricularilor de masini noi in Romania a scazut cu 63%, in luna februarie, tara noastra inregistrand cel mai accentuat declin din UE al numarului de inmatriculari de autoturisme noi.

Declinul are loc in conditiile in care la nivelul blocului comunitar piata auto a crescut cu 3%, fiind inmatriculate 974.346 de autovehicule noi destinate pasagerilor.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
in sfirsit ,...
O veste care ma bucura.....Doamne ajuta-i!S-o tineti tot asa,...succes ! pote o sa ajung si eu sa cimpat o Dacia.....
zeigeist
rank 2
...
Masinile sunt inca foarte scumpe. Un neamt cu 2500 euro pe luna cumpara Lighean cu 6000 de euro. Un roman cum poate sa cumpere un Lighean cu 300 euro pe luna? Iar nenorocitii de guvernanti boicoteaza populatia saraca cu taxa pe mediu. Ce ne ramane? Sa boicotam si noi, cetatenii, piata auto.
iuddavali
rank 2
Romanul si masina mica
La 20 de ani dupa Revolutie, autoturismul ramane inca un lux pentru romani.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor