Dacia a cucerit Germania in 2013. Vanzarile de masini germane, in scadere

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 19:28
3416 citiri
Dacia a cucerit Germania in 2013. Vanzarile de masini germane, in scadere

Se pare ca perioada de criza economica ii prieste din plin marcii Dacia. Iata ca in timp ce vanzarile masinilor nemtesti scad, in Germania, creste numarul inmatricularilor de automobile romanesti.

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Germania au crescut cu 1,2% anul trecut, la 45.498 unitati, pe o piata in scadere, dupa ce au inregistrat in luna decembrie un avans de 16,3%, la 3.612 masini, scrie Mediafax.

Dintre cele 33 de marci analizate de Autoritatea Federala Germana pentru Transport Auto, anul trecut, au inregistrat crestere doar zece dintre acestea. Jaguar a avut cel mai mare avans din 2013, de 30%, in timp ce Jeep a raportat cea mai puternica rata de crestere in luna decembrie, de 33%.

The New York Times ridica in slavi Dacia: Cea mai tare masina din Europa

Vanzarile producatorilor germani de masini de lux, BMW, Mercedes-Benz si Audi, au scazut cu 5,8%, 1,4%, respectiv 5,5%.

Inmatricularile masinilor care poarta amprenta Renault au scazut anul trecut cu 6,3%, la 98.922 unitati, insa in decembrie s-a consemnat un avans puternic de 20%, la 8.519 autoturisme.

Germania este una dintre cele mai importante piete pentru Dacia.

In Franta, cea mai mare piata a sa, Dacia a inregistrat anul trecut vanzari cu 11,2% mai mari fata de 2012. Prin urmare, cota de piata a marcii a crescut de la 4,2% la 5%.

Vanzarile Dacia in Uniunea Europeana au urcat in perioada ianuarie-noiembrie cu 21,1%, cea mai buna crestere in topul marcilor, la 260.500 masini.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dacia vanzari Germania, #piata auto Dacia vanzari, #Dacia Renault vanzari mari Germania , #vanzari