Ziare.com

Dacia a invins masinile germane in statisticile macroeconomice

Luni, 22 Martie 2010, ora 16:50

   

Dacia a invins masinile germane in statisticile macroeconomice
Succesul comercial al autoturismelor Dacia pe piata germana, in 2009, a dus la reducerea de trei ori a deficitului comercial al Romaniei in relatia cu Germania si la excedent comercial pe segmentul auto.

Potrivit datelor prezentate, intr-o conferinta de presa, de presedintele INS, Vergil Voineagu, deficitul comercial cu Germania a scazut cu 67,4%.

Pe segmentul auto, Romania a trecut, in relatia comerciala cu Germania, de la deficit de 762,8 milioane euro, in 2008, la excedent de 306,4 milioane euro, in 2009.

Dacia a exportat masiv, anul trecut, pe piata germana, in conditiile existentei unui program de innoire a parcului auto cu prima de casare, in timp ce importurile de automobile germane au scazut semnificativ, in ton cu scaderea dramatica a pietei de import si a pietei auto romanesti in general.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Presedintele INS a declarat ca ierarhia tarilor cu care Romania inregistra cele mai mari deficite comerciale s-a modificat semnificativ in 2009 comparativ cu 2008.

In relatia cu Federatia Rusa, deficitul comercial al Romaniei a scazut cu 64%, ca urmare a scaderii cu 44% a importurilor de titei si cu 63% a importurilor de gaze naturale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1539 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo

Incredibil dar adevarat! Big 10 points. Bravo.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor