Ziare.com

Dacia isi continua avantul in Franta: Vanzari spectaculoase, peste Peugeot si Renault

de Constantin Pescaru
Luni, 02 Decembrie 2013, ora 13:35

   

Dacia isi continua avantul in Franta: Vanzari spectaculoase, peste Peugeot si Renault
Dacia continua sa aiba un succes urias in Franta, in noiembrie producatorul autohton inregistrand o crestere impresionanta a vanzarilor in aceasta tara.

Per total, inmatricularile de masini noi in Hexagon au avansat luna trecuta cu 5,7% fata de aceeasi perioada din 2012, scrie Wall Street Journal.

Datele Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) au fost ajustate petntru a lua in calcul faptul ca au fost mai putine zile lucratoare.

Insa in forma bruta, vanzarile de masini din Hexagon a inregistrat, de fapt, un declin de 4,4% luna trecuta.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Cifrele sunt ingrijoratoare, pentru ca opresc modesta revenire din septembrie si octombrie a pietei auto franceze, impinsa usor si de cresterea economica a statului condus de Francois Hollande.

Vanzarile Peugeot au urcat cu 4,5%, in timp ce Renault a avut un avans de 3,8%, in noiembrie, fata de aceeasi luna din 2012.

Dacia a avut insa un salt spectaculos, de 18% in aceasta perioada, conform CCFA.

Luna trecuta, vanzarile Volkswagen au scazut cu 9,5%, ale Nissan cu 21%, iar Ford a inregistrat un declin de 24,6%, in timp ce vanzarile grupului american General Motors si celui german BMW au scazut cu 21,3%, respectiv, cu 13,5%.

In primele 11 luni din acest an, producatorul auto roman a avut vanzari de 79.865 de unitati pe piata franceza, in crestere cu 8,4% fata de perioada similara a anului trecut. Un avans mai mare au avut doar Lexus (17,9%) si Fiat (10%).

Per total, inmatricularile de autoturisme pe piata franceza au inregistrat o scadere de 7,1% in perioada ianuarie - noiembrie 2013, la 1.614.606 vehicule, a anuntat CCFA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 955 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor