Dacia, succes in Europa - cu cat au crescut inmatricularile

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 21:18
3910 citiri
Dacia, succes in Europa - cu cat au crescut inmatricularile

Inmatricularile Dacia in Europa au crescut cu 4,3% in primul trimestru, datorita succesului modelelor Duster si Dokker, dar in Franta, cea mai mare piata a grupului Renault din care face parte, marca a inregistrat un declin de 12,6%.

Dacia a lansat la sfarsitul anului 2013 modelul Duster Phase 2, care a dus la inmatriculari ridicate in primul trimestru din 2014, se arata intr-un comunicat al Renault.

Inmatricularile grupului Renault la nivel global au crescut cu 0,8% in primul trimestru al acestui an, la 641.588 de vehicule, conferind producatorului auto francez o cota de 3%, pe o piata auto mondiala aflata in urcare cu 1,7%.

Cresterea pietei si succesul noilor modele in Europa au compensat contractarea pietelor din Rusia si Brazilia.

Veniturile grupului Renault au crescut in primele trei luni cu 13,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 9,388 miliarde de euro.

In Europa, unde piata a avansat cu 8,9%, inmatricularile grupului au crescut cu 9,9%, sustinute de succesul modelelor Clio, Captur si Twingo, asigurand o cota de piata de 9,8%. Brandul Renault a inregistrat o crestere de 11,8%, datorita modelelor Clio 4, Captur and Twingo, care au consemnat cresteri ale inmatricularilor de 17%, 27%, respectiv 40%.

In Franta, inmatricularile grupului au urcat cu 3,1%, la 150.179 de vehicule, iar cele ale marcii Renault cu 7,1%.

In urma rezultatelor peste asteptari din primul trimestru, grupul Renault a revizuit estimarile pentru 2015 referitoare la piata auto europeana, anticipand pe ansamblul anului o crestere de 5%.

In sudul Europei piata si-a revenit puternic, in special in Spania, unde inmatricularile au crescut cu 44,9%, asigurand grupului o cota de piata de 11,9%. Sandero a ramas lider de piata in Spania, in cazul vehiculelor vandute persoanelor fizice.

In Italia, a treia mare piata a grupului, inmatricularile Renault au avansat cu 28,3%, iar in Marea Britanie cu 18%.

Grupul Renault anticipeaza ca cererea de pe piata auto globala va creste in acest an cu 2%, iar pe piata europeana cu 5%.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...