Dacia, vanzari in crestere in 2012, la nivel mondial - top cele mai vandute modele in Romania (Video)

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 11:51
2956 citiri
Dacia, vanzari in crestere in 2012, la nivel mondial - top cele mai vandute modele in Romania (Video)

Dacia a inregistrat, in 2012, o crestere a vanzarilor la nivel mondial, fata de anul precedent, iar in Romania a ramas lider de piata.

In cursul anului trecut au fost vandute, in intreaga lume, 359.822 de autovehicule ale constructorului roman, in crestere cu 4,8% comparativ cu 2011, se arata intr-un comunicat remis Zare.com de companie.

"In acelasi timp, 2012 a reprezentat un an crucial pentru evolutia gamei Dacia, fiind punctat de lansarea a 6 modele noi. Aceasta a permis marcii Dacia sa-si reinnoiasca oferta de produse, prin introducerea noilor modele Logan, Sandero si Sandero Stepway.

In plus, au fost abordate in premiera noi segmente de piata, cum ar fi cel al vehiculelor de familie si al vehiculelor combi, cu modelele Lodgy, Dokker si Dokker Van. Odata cu valul de lansari din 2012, Dacia dispune in prezent de cea mai tanara gama din Europa, cel mai vechi model al gamei fiind Duster, lansat in primul semestru al anului 2010", au mai precizat reprezentantii constructorului autohton.

Fara a lua in calcul Romania, Dacia a vandut, in 43 de tari, 337.674 unitati, in 2012.

Dacia ramane liderul pietei auto din Romania

Desi Dacia a fost afectata de criza care a afectat sectorul auto din Romania, a ramas si in 2012 liderul pietei autohtone.

Restrictiile de pe piata creditelor au afectat cu precadere persoanele fizice, astfel ca ponderea acestei categorii de clienti in totalul vanzarilor de vehicule noi a scazut cu peste 50%.

In acest context, Dacia a reusit sa-si mentina pozitia de lider de piata, cu peste 26% din totalul vanzarilor de vehicule noi din Romania, iar din cele 22.148 vehicule comercializate in cursul anului trecut pe piata locala, 20.050 au fost autoturisme, iar restul de 2.098 de unitati, vehicule utilitare.

In clasamentul pe modele, Logan berlina ramane cel mai bine vandut vehicul de pe piata, cu 9.208 unitati comercializate, urmat de Duster, cu 5.447 de unitati si de Logan MCV, cu 1.940 de unitati.

Cum s-a descurcat Dacia pe pietele internationale

Pe pietele externe, Dacia a inregistrat in cursul anului 2012 o crestere cu 8% a vanzarilor, cele mai mari evolutii fiind inregistrate in pietele din zona Euromed (nordul Africii si bazinul mediteranean), cu un avans de 26,6%.

Vanzarile in Europa Occidentala s-au mentinut la un nivel comparabil cu cel din anul precedent, in contextul in care piata regionala a scazut cu 8,6%. In total, in perimetrul Europei Occidentale, au fost vandute anul trecut peste 230.000 de vehicule marca Dacia.

Franta a dominat si in 2012 topul vanzarilor Dacia pe tari, cu 84.522 unitati comercializate, urmata de Germania, cu 46.590 unitati si de Algeria, cu 41.710 vehicule.

In acest an, Dacia a intrat si pe piata britanica, iar preturile incep de la 5.995 de lire sterline.

C.P.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...