Logan, Duster si Sandero, in topul celor mai vandute masini din Rusia

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 17:08
2324 citiri
Logan, Duster si Sandero, in topul celor mai vandute masini din Rusia

Logan, Duster si Sandero s-au situat anul trecut in topul celor mai bine vandute 25 de modele in Rusia, conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB).

In 2015, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat Lada Granta (152.810 unitati), model fabricat de AvtoVAZ, urmat de Solaris de la Hyundai (114.644 unitati), New Rio de la Kia (97.097 unitati) si Polo de la Volkswagen (45.390 unitati), transmit Bloomberg si Reuters.

Pe locurile cinci si sase se aflau Duster si Logan, cu 43.923, si, respectiv, 41.311 vehicule, in timp ce locul 11 a fost ocupat de Sandero, cu 30.221 vehicule.

Duster, Logan si Sandero sunt vandute in Rusia sub brandul Renault.

Alarma pentru Dacia in Franta: Producatorul auto franeaza brusc in cea mai mare piata a sa

Anul trecut au fost vandute in Rusia 1,6 milioane de autoturisme si vehicule comerciale usoare, fata de 2,49 milioane de vehicule in 2014 - cel mai semnificativ declin de la precedenta recesiune cu care s-a confruntat Rusia - in 2009. Anul acesta, cererea va scadea probabil cu inca 4,7%, la 1,53 milioane de vehicule, a anuntat joi Joerg Schreiber, presedintele Association of European Businesses.

Deprecierea rublei "creeaza o situatie dificila pentru producatorii auto, determinand majorarea preturilor. Totusi, 2016 va fi un an mai putin turbulent pentru piata auto, ritmul declinului se va atenua", a dat asigurari Schreiber.

In decembrie, livrarile auto pe piata din Rusia au inregistrat un declin de 46%, la 147.000 vehicule, in linie cu estimarile analistilor.

Recesiunea cu care se confrunta Rusia pune intr-o situatie dificila alianta Renault - Nissan, care controleaza cel mai mare producator auto rus, AvtoVAZ. Cei trei parteneri au ca obiectiv pentru acest an sa ajunga la o cota de piata de cel putin 40% anul acesta.

In decembrie, in topul celor mai bine vandute 25 de masini in Rusia s-a situat Lada Granta (11.529 unitati), fabricat de AvtoVAZ, urmat de modelul Solaris de la Hyundai (9.359 unitati), New Rio de la Kia (8.177 unitati). Pe locurile patru si sase se afla Duster si Logan, cu 5.298, si, respectiv, 3.557 vehicule, in timp ce locul 13 a fost ocupat de Sandero (2.646 unitati).

Citeste si:
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Sursa: AGERPRES