Ziare.com

Programele Rabla din UE salveaza locurile de munca de la Dacia

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 08:10

   

Programele Rabla din UE salveaza locurile de munca de la Dacia
Datorita programelor Rabla din Europa, Dacia nu va efectua reduceri de personal in 2009 prin disponibilizari si doar va reduce cheltuielile cu angajatii prin desfiintarea posturilor celor care ies la pensie.

Programele de reinnoire a parcurilor auto se desfasoara in sapte tari europene, iar marca romaneasca este printre cele mai cerute.

In cadrul programului "Rabla" din Germania, care are o capacitate de 600.000 de autoturisme, Dacia este cea de-a doua marca in randul preferintelor nemtilor dupa Volkswagen, succesul acesteia fiind mai mare decat cel din Franta, modelul Sandero fiind promovat ca "masina de 5.000 de euro" (din pretul de baza de 7.500 de euro se scade prima de casare de 2.500 de euro), relateaza Ziarul Financiar.

Carlos Ghosn, CEO al Grupului Renault, a anuntat, in cadrul conferintei anuale organizate cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare ale companiei, o reducere a numarului angajatilor constructorului francez in Europa de la 129.000, la 120.000.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Si in Romania va fi redus numarul angajatilor, dar numai prin oprirea recrutarilor si iesiri la pensie. Decizia a fost influentata puternic si de demararea programelor "Rabla" in Europa, prin intermediul carora sunt achizitionate in general autoturisme cu un pret mai scazut", a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1485 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor