Ziare.com

Record negativ la vanzarile de masini in Europa: Cum sta Dacia

Marti, 19 Februarie 2013, ora 20:06

   

Record negativ la vanzarile de masini in Europa: Cum sta Dacia
Vanzarile de masini noi in Europa au atins un nou record negativ luna trecuta. Asociatia producatorilor de masini de pe continentul nostru a facut publica o statistica ce arata ca luna ianuarie a fost cea mai slaba pentru vanzarile de masini noi, din 1990 pana acum.

Vanzarile inregistrate de Ford, Peugeot, Citroen si Toyota au scazut cu 8,5% in ianuarie 2013 fata de ianuarie 2012, scrie Fox Business. Numarul de masini inmatriculate in Europa s-a ridicat la doar 918.280 in decursul lunii trecute.

Cauza poate fi reprezentata de masurile de austeritate impuse de guvernele din multe tari europene, precum si lipsa locurilor de munca.

Cei de la Ford au luat masuri de reducere a productiei si au inchis cateva fabrici de masini din Europa. Scaderea lor este de 26%, iar a celor de la Peugeot si Toyota - de 16% pentru fiecare.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Previziuni pesimiste

Analistii de la Credit Suisse spun ca startul acestui an pe piata auto este unul slab, iar previziunile lor pentru lunile urmatoare nu sunt deloc optimiste.

Cererea de masini noi in Europa a inregistrat in 2012 cel mai slab an din ultimii 17, din punct de vedere al vanzarilor de masini noi. Este posibil ca piata auto sa se contracte cu 3-5% in 2013, arata previziunile marilor producatori de masini.

Dacia, pe cai mari in Europa

Chiar si piata germana este in declin, desi Germania a rezistat cu bine anului 2012. Totusi, cei de la Volkswagen si-au marit vanzarile in Europa, chiar daca in Germania ei au inregistrat o scadere.

Pe de alta parte, masinile de lux stau mai bine la vanzari. BMW a inregistrat o crestere de 9,4%, iar Mercedes-Benz de 4,7%.

Vanzarile marcii noastre, Dacia, in Europa au crescut cu 8,5%, limitand declinul general al grupului Renault la 6,1%. In Franta, Renault a inregistrat o scadere de 12% luna trecuta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2044 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor