Succes pentru Duster, Logan si Sandero: Vanzarile Dacia au crescut cu 16,5%

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 21:05
2567 citiri
Succes pentru Duster, Logan si Sandero: Vanzarile Dacia au crescut cu 16,5%

Vanzarile Dacia au crescut, in primul semestru al acestui an, cu 16,5 la suta fata de perioada similara a anului trecut, pana la 211.400 de unitati.

Potrivit Renault, producatorul roman a avut evolutii pozitive in toate regiunile, datorita succesului modelului Duster, dar si al noilor modele Logan si Sandero, informeaza Mediafax.

Totodata, vanzarile Dacia au reprezentat 16,2 la suta din totalul vanzarilor Renault, in primele sase luni ale anului 2013.

Noua varianta a Sandero a inregistrat cresteri spectaculoase a vanzarilor in Belgia, de aproape 100 la suta, in Spania - de 61 la suta -, dar si in Franta - 32 la suta.

In ce priveste modelul Duster, acesta a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 50 la suta, un salt important fiind inregistrat in India.

Dacia, primul exportator al Romaniei - Cate masini au fost vandute in strainatate in 2012

Spre comparatie, vanzarile Renault la nivel mondial au scazut cu 1,9 la suta, in primele sase luni ale anului 2013, la putin peste 1,3 milioane de unitati.

De asemenea, pe piata din Romania, producatorul francez a inregistrat o scadere a vanzarilor de 19 la suta.

In ce priveste Dacia, cota producatorului roman pe piata din Europa a fost de 2 la suta, in primul semestru al anului, in ce priveste autoturismele si vehiculele comerciale usoare, in crestere cu 0,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2012. Aceasta este cea mai mare crestere a marcilor auto din Europa, in prima jumatate a anului, care se datoreaza in principiu orientarii europenilor catre masinile low-cost.

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: Ziare.com