Vanzari record pentru Dacia in zona euro, modeste in Romania

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 19:53

   

Vanzari record pentru Dacia in zona euro, modeste in Romania
Programul de innoire a parcului auto din Germania a fost adevarata mana cereasca pentru producatorul roman de autovehicole Dacia.

Dacia a reusit sa vanda in 2009 numai in Germania aproximativ 85.000 de automobile, aproape jumatate din vanzarile totale realizate in tarile din zona euro si cele membre EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb din care fac parte Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia).

Cota de piata a Dacia in Germania s-a cifrat anul trecut la aproximativ 2,4%, pe fondul unei cresteri a vanzarilor pe intreaga piata cu peste 25%.

Potrivit datelor Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile (ACEA), in intervalul ianuarie-noiembrie 2009, Dacia a vandut in UE 15 si EFTA 172.161
de unitati, cu 94,1% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, in vreme ce marca Reault a raportat o scadere cu 2,4%.

In perioada mentionata, in restul tarilor Uniunii Europene Dacia a comercializat 45.720 de automobile, peste 95% fiind vandute in Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1578 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
pablo
rank 1
dacia
on s en bat les couilles cousin, on achete des logan
toulouse
rank 1
il y a
il y a des cons qui ne comprennent pas ""couilles"" couillon
Privitor
rank 1
ASTA-I CAM CA ȘI NOUA GRIPĂ
Depinde de reclama la Romani.
Nu este nici primul și, din păcate, nici ultimul brand Romanesc despre care aflăm cat este de bun numai după ce ne-o spun alții.
golfiii
rank 1
vreau rabla second.... ciumeaga
eu vreau audi ca sunt fudul, sa dau maneaua la maxim, accept si golf,....ce dacii?!!, nu ma pot *** de foame, dar golf tot imi iau....sa vada lumea ce ciumeg sunt....fass
IOTSIT-ziarecom
rank 1
IO STIU
CA AIA DIN ZONA EURO NU STIU CE INSEAMNA ,,DACIA,,''''''''''''''''pai daca am nickname-ul inregistrat?????de ce nu am putut comenta legat???????parola nu am uitat-o!!!ORI A-TI INTORS-O ACUM..ESTI LEGAT NU POTI SA ZICI NIMIC NELEGAT??FAK SI YOU ZIARECOM=KKK.SCUZE O SEARA BUNA ALTORA NU VOUA ZIARECOM
marco62
rank 5
Gura pacatosului, adevar graieste.
Intradevar, ai cam trebui legat. Se poate realiza usor chestia asta, te duci la cea mai apropiata unitate medicala, le spui priblema ta si baietii isi vor da sema de urgenta ca ai nevoie de o camasa cu maneci lungi (foarte lungi) care se incheie la spate... si atunci o sa poti comenta legat cat vrei.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor