Vanzarile Dacia in Europa au crescut cu 38,1%

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 09:28
1587 citiri
Vanzarile Dacia in Europa au crescut cu 38,1%

Vanzarile Dacia in Europa au urcat cu 38,1% in primele noua luni ale anului, sustinute atat de modelul Logan MCV, cat si de modelul Sandero, pe o piata auto europeana in scadere cu 4,4%, arata un comunicat de pe pagina de internet a Renault.

Pe piata nord si sud-americana, Renault a raportat vanzari in crestere cu 13,5% in primele noua luni ale anului, ca urmare a rezultatelor bune inregistrate cu modelul Sandero, mai ales in Brazilia si Argentina.

Renault si-a coborat, joi, tinta pentru marja operationala si a afisat o scadere cu 2,2% a vanzarilor din trimestrul al treilea, ca urmare a inrautatirii situatiei de pe pietele europene. Reprezentantii Renault au refuzat, totodata, sa reitereze tintele prezentate pe 2009, scrie Reuters.

Vanzarile producatorului francez de automobile, la fel ca si ale altor companii echivalente, au scazut ca urmare a diminuarii cererii de pe pietele dezvoltate.

Astfel, vanzarile de automobile din Europa au scazut cu 4,4% in primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut, deoarece pretul mare al combustibilului si efectele crizei creditelor au diminuat increderea consumatorilor si au scazut cumparaturile scumpe.

"Criza este cu adevarat prezenta si afecteaza Renault", a declarat directorul operational, Patrick Pelata. Renault a anuntat ca vanzarile din trimestrul al treilea au scazut cu 2,2% la 9,149 milioane euro, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, iar vanzarile din primele noua luni ale anului au crescut cu 0,9%, la 30,091 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dacia, #Renault, #vanzari auto , #vanzari