Cioloș îl laudă pe Nicușor Dan ca să priceapă Drulă: ”Dacă n-ar fi deschis partidul, jumătate din conducerea USR nu era azi acolo ”

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 11:12
7680 citiri
Cioloș îl laudă pe Nicușor Dan ca să priceapă Drulă: ”Dacă n-ar fi deschis partidul, jumătate din conducerea USR nu era azi acolo ”
Dacian Cioloș a demisionat din fruntea USR după un conflict cu lideri din tabăra Barna FOTO Hepta

În contextul discuției despre deschiderea USR către societatea civilă, Dacian Cioloș le-a reamintit actualilor vicepreședinți ai partidului, Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea și Claudiu Năsui, că astăzi nu mai erau lideri politici dacă Nicușor Dan nu i-ar fi invitat în USR.

”Dacă USR nu va fi capabil să iasă din bulă, din cercul acesta << noi ne împărțim funcțiile între noi >> și să atragă fețe noi, oameni noi din mediul de afaceri și din societatea civilă...Foarte mulți dintre noi de acolo vin. Dacă Nicușor Dan nu ar fi făcut acest lucru cu USR, după guvernul pe care l-am condus, astăzi, jumătate din conducerea partidului nu era acolo”, a spus Dacian Cioloș la Profit TV.

La alegerile parlamentare din 2016, Nicușor Dan a oferit locuri eligibile pe listele USR mai multor secretari de stat din guvernul Cioloș. Printre ei: Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Dan Barna și Ionuț Moșteanu. Toți cei cinci sunt astăzi vicepreședinți ai USR și controlează majoritatea în Biroul Național, forul colectiv de conducere al USR.

În 2017, Ghinea, Drulă și Barna au insitat ca Dacian Cioloș să fie primit în USR, însă Nicușor Dan s-a opus la acea vreme. În final, Nicușor Dan a demisionat din USR după un conflict cu majoritatea din BN controlată de tabăra lui Dan Barna. Cinci ani mai târziu, scenariul s-a repetat: Dacian Cioloș a demisionat din fruntea USR după un conflict cu aceiași lideri din tabăra Barna.

„De la noi au așteptări oameni din societatea civilă, oameni care au ieșit în stradă să apere statul de drept, și din mediul de afaceri, oameni care au nevoie de USR pe scena politică, pentru că reformele pe care noi le-am susținut trebuie puse în practică. Oamenii aceștia trebuie atrași. Am avut aceste două puncte în program. Ce să fi cedat la ele?”, a încheiat Cioloș.

Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Ncușor Dan, primarul care și-a spulberat adversarii la alegerile locale organizate într-un singur tur, poate fi un bun candidat pentru alegerile prezidențiale, crede Elena Lasconi, favorită...
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
REPER a anunțat într-un comunicat de presă pregătirea negocierilor cu USR, precizând că și-a reconfirmat liderii de partid. Favorita la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară...
#Dacian Ciolos, #laude, #NIcusor Dan, #USR , #stiri Dacian Ciolos
  1. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  2. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  3. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  4. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  5. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  6. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  7. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  8. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  9. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  10. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO