Cioloș îl laudă pe Nicușor Dan ca să priceapă Drulă: ”Dacă n-ar fi deschis partidul, jumătate din conducerea USR nu era azi acolo ”

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 11:12
7538 citiri
Cioloș îl laudă pe Nicușor Dan ca să priceapă Drulă: ”Dacă n-ar fi deschis partidul, jumătate din conducerea USR nu era azi acolo ”
Dacian Cioloș a demisionat din fruntea USR după un conflict cu lideri din tabăra Barna FOTO Hepta

În contextul discuției despre deschiderea USR către societatea civilă, Dacian Cioloș le-a reamintit actualilor vicepreședinți ai partidului, Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea și Claudiu Năsui, că astăzi nu mai erau lideri politici dacă Nicușor Dan nu i-ar fi invitat în USR.

”Dacă USR nu va fi capabil să iasă din bulă, din cercul acesta << noi ne împărțim funcțiile între noi >> și să atragă fețe noi, oameni noi din mediul de afaceri și din societatea civilă...Foarte mulți dintre noi de acolo vin. Dacă Nicușor Dan nu ar fi făcut acest lucru cu USR, după guvernul pe care l-am condus, astăzi, jumătate din conducerea partidului nu era acolo”, a spus Dacian Cioloș la Profit TV.

La alegerile parlamentare din 2016, Nicușor Dan a oferit locuri eligibile pe listele USR mai multor secretari de stat din guvernul Cioloș. Printre ei: Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Dan Barna și Ionuț Moșteanu. Toți cei cinci sunt astăzi vicepreședinți ai USR și controlează majoritatea în Biroul Național, forul colectiv de conducere al USR.

În 2017, Ghinea, Drulă și Barna au insitat ca Dacian Cioloș să fie primit în USR, însă Nicușor Dan s-a opus la acea vreme. În final, Nicușor Dan a demisionat din USR după un conflict cu majoritatea din BN controlată de tabăra lui Dan Barna. Cinci ani mai târziu, scenariul s-a repetat: Dacian Cioloș a demisionat din fruntea USR după un conflict cu aceiași lideri din tabăra Barna.

„De la noi au așteptări oameni din societatea civilă, oameni care au ieșit în stradă să apere statul de drept, și din mediul de afaceri, oameni care au nevoie de USR pe scena politică, pentru că reformele pe care noi le-am susținut trebuie puse în practică. Oamenii aceștia trebuie atrași. Am avut aceste două puncte în program. Ce să fi cedat la ele?”, a încheiat Cioloș.

#Dacian Ciolos, #laude, #NIcusor Dan, #USR , #stiri Dacian Ciolos