Cioloş anunță o plângere la DNA privind exproprierile de la Mogoșoaia. ”Strângem semnături pentru demiterea primarului”

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 15:14
2301 citiri
Cioloş anunță o plângere la DNA privind exproprierile de la Mogoșoaia. ”Strângem semnături pentru demiterea primarului”
Dacian Cioloș FOTO Facebook/ Dacian Cioloș

Preşedintele USR, Dacian Cioloş a anunţat luni, 31 ianuarie, după şedinţa conducerii partidului, că s-a decis depunerea unei plângeri penale, la DNA, în privinţa exproprierilor de la Mogoşoaia, în urma agresiunii asupra unei consiliere USR, de către doi colegi de la PNL şi PMP.

”Colegii noștri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals şi uz de fals, de trafic de influenţă şi, pornind de la aceste elemente, vom pregăti şi vom depune o sesizare la DNA pentru ca acest caz, de la Mogoșoaia, să fie cercetat şi să fie făcută lumina acolo. Vom cere autorităților publice sa clarifice situaţia de acolo”, a spus Cioloş.

Preşedintele USR a menţionat că vineri seara, a fost să îi sustină pe colegii din Consiliul Local şi a avut ocazia să discute cu mai mulţi cetăţeni din Mogoşoaia, ”foarte suparaţi şi furioşi pe felul în care Primaria a decis să facă acele exproprieri fără să ţină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient şi fără să respecte legea”.

Dacian Cioloş a anunţat că, totodată, colegii din Organizaţia USR Mogoşoaia au decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Precup de acolo, care ”este vinovat de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar şi care nu mai reprezintă, din punctul lor de vedere, interesele cetăţenilor de acolo din Mogoşoaia”.

”Cetăţenii Mogoşoaiei au dreptul la un primar care să le reprezinte interesele şi nu care să profite de resursele pe care le are comună pentru alte interese”, a spus Cioloş.

Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș și-a anunțat marți, 17 iulie, retragerea temporară din politica de partid, afirmând că are nevoie de o perioadă în care „să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind...
#Dacian Ciolos, #USR, #plangere DNA, #exproprieri, #Mogosoaia, #semnaturi, #demitere, #primar , #stiri Dacian Ciolos
  1. UPDATE Pană de servicii IT în toată lumea. Peste 1.400 de zboruri au fost anulate. Haos pe aeroporturi
  2. Când ar putea fi reluată circulația pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor: „Și dacă ar fi batalioane de ostași galbeni, defrișările nu se pot face noaptea”
  3. Ploaie „artificială” în România. Autoritățile fac teste în mai multe județe, pentru combaterea secetei
  4. UPDATE Șapte zboruri Wizz Air au întârziere cauzate de pana informatică mondială. Compania vrea ca pasagerii să ajungă mai devreme la aeroport
  5. Un fost ministru de Externe face apel la români să-și prelungească vizele pentru SUA până pe 30 septembrie. „Și eu voi face la fel”
  6. Reacția MAE la revolta românilor din Marea Britanie. Consulatul din Manchester lucrează la returnarea copiilor luați de serviciile sociale
  7. Soluția lui Viktor Orban pentru pacea din Ucraina: „Propun negocieri la nivel înalt cu China”
  8. CTP, despre ce trebuie să facă Joe Biden în lupta cu Donald Trump: ”După părerea mea, un singur lucru”
  9. Bucureștiul este "una dintre cele mai sigure capitale europene", susține șeful Poliției. Criminalitatea este în scădere
  10. Cum poate scăpa Bucureștiul de „găleata de beton”. „Mai multe parcuri, sisteme de irigare”. Propunerilor specialiștilor în protecția Mediului