Ciolos il ironizeaza pe Dragnea, dupa ce liderul PSD s-a laudat cu productii record la cereale

Marti, 22 August 2017, ora 20:07
7581 citiri
Ciolos il ironizeaza pe Dragnea, dupa ce liderul PSD s-a laudat cu productii record la cereale
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos l-a ironizat pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, care s-a laudat azi cu productii record de cereale, precizand ca Guvernul tehnocrat a facilitat acordarea platilor pentru fermieri.

"Domnul Liviu Dragnea se lauda cu productii record la grau si secara, la rapita si mazare, la orz si orzoaica.

In parte, pentru ca 'ne-a ajutat si Dumnezeu anul asta', spune domnul Dragnea, dar si datorita programului de guvernare PSD, care, iata, implementat la litera, face spicul mai gros si mai inalt, face bobul mai mare si mai rotund, face sa creasca iarba mai deasa si, in general, face sa rasara soarele in Romania (chiar si azi, in vreme ce in Statele Unite este eclipsa: -) )", il ironizeaza pe Facebook Dacian Ciolos pe Liviu Dragnea.

Fostul comisar european pentru Agricultura a adaugat ca liderul social-democrat a spus ca "a fost bine ca Ministerul Agriculturii a alocat subventiile la timp si ca fermierii au putut beneficia de acesti bani".

"Aici sunt intru totul de acord cu dumnealui! Da, a fost bine ca guvernul de anul trecut, care a preluat de la precedenta guvernare PSD intarzieri importante in pregatirea platii subventiilor pentru 2016 - sistem informatic nedezvoltat, legislatie inexistenta etc. - a muncit la corectarea lor.

A fost bine ca am lasat lucrurile in regula astfel incat, deja, de la sfarsitul anului 2016 am platit in avans pentru 2017 sume masive catre fermieri. A fost bine ca guvernul instalat in ianuarie 2017 a implementat ceea ce noi pregatiseram pentru a face la timp restul platilor catre fermieri.

Si, iarasi, in general, cred ca e bine ca am reusit, pe vremea cand eram comisar european pentru agricultura ca, prin reforma Politicii Agricole Comune europene, sa conving statele membre UE ca agricultorii din Romania si din alte state din Europa de est trebuie sa primeasca subventii mai mari, subventii la hectar care cresc, iata, de la an la an, pana in 2020", scrie fostul premier.

Acesta si-a exprimat speranta ca productiile record cu care se lauda Dragnea "sa se vada si intr-o viata mai buna in satele Romaniei", adaugand ca ceea ce ramane de rezolvat in agricultura este "cresterea valorii adaugate a produselor agroalimentare realizata in tara si, in general, cat din valoarea comerciala finala a produselor agricole ramane la producator".

"Stiu cu cata modestie isi fac meseria oamenii pamantului, supusi intre vrerea naturii si greutatile vremurilor. Sunt sigur ca politizarea absurda a roadelor muncii lor si ale pamantului, fala cu plata subventiilor, care e mai mult meritul celor ce-au muncit la deblocarea sistemului in anul trecut, ii face pe acesti oameni sa zambeasca... poate cu ceva amar", a mai spus Dacian Ciolos.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos Dragnea productii record agricultura, #Dragnea productie agricultura, #Ciolos subventii fermieri , #comisar european Agricultura
Comentarii