Ziare.com

Ciolos: Obiectivul nu e de a absorbi fonduri UE, ci de a face ceva in urma absorbtiei

Joi, 03 Mai 2012, ora 15:56

   

Ciolos: Obiectivul nu e de a absorbi fonduri UE, ci de a face ceva in urma absorbtiei
Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, afirma ca obiectivul Romaniei nu este de a absorbi fonduri europene, ci de a face ceva in urma absorbtiei acestora, importante fiind rezultatele obtinute, mai ales in ceea ce priveste mediul rural.

Dacian Ciolos a declarat, joi, la o conferinta pe teme de agricultura durabila organizata la Cluj-Napoca de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), ca in ceea ce priveste agricultura Romania nu se confrunta cu riscuri de pierdere a fondurilor europene daca se mentine ritmul actual.

El a spus ca in ceea ce priveste agricultura problemele nu sunt atat de mari, cel putin legat de platile directe si ca atat timp cat Agentia de Plati si Interventii in Agricultura functioneaza bine, nu sunt probleme de absorbtie "cantitativa".

In opinia lui Ciolos, problemele ar putea fi de ordin calitativ, fiind important de vazut rezultatele.

"Ar trebui sa ne punem intrebarea si ce rezultate se vad dupa un an, doi de utilizare a fondurilor europene in mediul rural. Cred ca aici este de lucru si pe partea de dezvoltare rurala este important sa finantam proiectele, dar trebuie sa vedem si rezultatele ca sa putem gandi pentru viitoarea perioada bugetara care ar fi prioritatile.

Din punctul de vedere al absorbtiei bugetului, pe agricultura nu sunt riscuri de pierdere a fondurilor europene daca se mentine ritmul, nu sunt riscuri de a pierde fonduri, asa cum sunt riscuri pe fondurile structurale. Cred ca obiectivul Romaniei nu e de a absorbi fonduri, ci de a face ceva in urma absorbtiei fondurilor respective", a spus Dacian Ciolos.

Comisarul european pentru Agricultura a precizat ca fondurile europene "nu sunt un scop in sine, ci un instrument pentru atingerea unor obiective".
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1430 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnule Ciolos, cu tot respectul, mai e cava...

Cum facem ca banii absorbiti sa nu intre rapid in buzunarele fara fund ale lui Felix?
Filiera: UE-ministerul agriculturii-robotelelul constantin (un fel de boc al PC, dar mult, mult mai tacut si mai ascultator) - motan hraparet.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor