Ciolos pierde doi sustinatori puternici: Germania si Finlanda

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 09:35
1817 citiri
Ciolos pierde doi sustinatori puternici: Germania si Finlanda
Foto: Arhiva

Germania si Finlanda au decis sa sustina candidatura austriacului Wilhelm Molterer pentru postul de comisar european pentru Agricultura, nominalizarea Romaniei, Dacian Ciolos, ramanand astfel fara doi sustinatori puternici.

Secretarul de stat german pentru Agricultura, Gert Lindmann, a declarat ca Germania sustine candidatura austriacului Wilhelm Molterer pentru postul de comisar european pentru Agricultura, relateaza NewsIn citat de Cotidianul.

Sprijinul Berlinului a fost anuntat luni, dupa intalnirea lui Lindmann cu ministrul austriac al Agriculturii, Nikolaus Berlakovich. In urma cu o saptamana, si Finlanda a anuntat ca il sustine pe Molterer, pe care il considera "un bun candidat".

Wilhelm Molterer este un contracandidat puternic pentru romanul Dacian Ciolos, pentru ca austriacul a detinut portofoliul Agriculturii de la Viena din 1994 pana in 2003.

Mai mult, Austria a detinut portofoliul european al Agriculturii incepand din 1995, anul aderarii la UE, si pana in 2004, atunci cand Benita Ferrero-Waldner a devenit comisar pentru relatii externe.

Spre deosebire de Romania, care urmareste oficial doar portofoliul Agriculturii, guvernul de la Viena mizeaza nu numai pe candidatura lui Molterer, ci si pe cea a ministrului stiintei, Johannes Hahn, si a actualului comisar pentru politica externa, Benita Ferrero-Waldner.

Ministrul interimar de Externe Catalin Predoiu a declarat luni, in cadrul audierilor din Parlament, ca nu s-a primit o adresa oficiala din care sa reiasa ca Jose Barroso ar fi cerut Romaniei sa faca mai multe propuneri pentru postul de comisar, asa cum declarase anterior liderul PSD Mircea Geoana.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#comisar european Romania, #Dacian Ciolos, #comisar european agricultura , #comisar european Agricultura
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Daca Franta sustine Irlanda , Germania sustine Austria, JOCURILE NU-S FACUTE INCA . Daca MAINE Kaus Johannis VA FI NOMINALIZAT , vom mai avea SANSE.