Ziare.com

Ciolos: Turismul inseamna si o alimentatie locala sanatoasa

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 17:40

   

Ciolos: Turismul inseamna si o alimentatie locala sanatoasa
Turismul veritabil nu inseamna doar cazare si activitati de recreere, ci si o alimentatie locala sanatoasa, iar Romania poate oferi aceste servicii, a declarat comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, la deschiderea Congresului European de Turism Rural de la Piatra Neamt.

"Este o placere, in calitatea mea de comisar european, sa fiu aici si sa vad ca Romania este activa pe harta europeana, intr-un domeniu cu potential si pe care il stapaneste. Pentru agricultura europeana, turismul rural este un element cheie, pentru ca producem hrana, dar trebuie sa pastram si traditiile din mediul rural.

Romania are un cuvant important de spus si cred ca si acest congres va contribui la o legatura mai practica intre turismul rural, agricultura si alimentatie", a declarat duminica seara comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

Oficialul european a adaugat ca turismul rural este o latura importanta pentru agricultura, in conditiile in care dezvoltarea mediului urban a condus la o ruptura intre oameni si mediul rural, cu modul de a produce alimente si de a face agricultura.

Ciolos: Reforma Politicii Agricole Comune, masuri diferite pentru fiecare stat

"Alimentatia nu este doar o marfa. Oamenii au o legatura emotionala cu alimentatia si nu trebuie pierdut contactul cu radacinile agriculturii. Din acest punct de vedere, si pe viitor avem intentia de a finanta dezvoltarea turismului rural. Si in Romania trebuie sa vedem daca in pensiuni se poate suta la suta oferi alimentatie locala si sanatoasa", a declarat Dacian Ciolos.

La Congresul European de Turism Rural de la Piatra Neamt participa reprezentanti din 26 de tari.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 937 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor