Ciolos: Voi reprezenta interesele Uniunii Europene, nu ale Bucurestiului

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 15:50
1623 citiri
Ciolos: Voi reprezenta interesele Uniunii Europene, nu ale Bucurestiului

Dacian Ciolos a declarat luni ca desemnarea unui comisar european roman nu va aduce in mod automat avantaje Romaniei, iar in cazul in care va primi aceasta functie el va reprezenta interesele UE, nu ale Bucurestiului.

"Nu cred ca desemnarea unui comisar roman la Agricultura inseamna si beneficii pentru agricultorii din Romania. Sigur, este o oportunitate, pentru ca viziunea cu care eu vin din Romania vis-a-vis de agricultura si de dezvoltarea rurala se va simti probabil mai pregnant la nivel european, dar in mod concret, asa cum spuneam si in zilele trecute, modul in care Romania va sti sa foloseasca aceasta oportunitate depinde in primul rand de Guvernul Romaniei si de agricultorii Romaniei, de modalitatea in care vor fi in masura sa gaseasca solutii, pentru a pune in practica oportunitatile oferite de Politica Agricola Comuna.

Deci deciziile pentru valorificarea acestor oportunitati tot aici in tara raman", a explicat acesta luni la RFI.

Ciolos sustine ca rolul lui de comisar european nu este sa apere interesele Romaniei, ci sa apere o viziune europeana si va incerca sa demonstreze ca este un om echilibrat, care nu sustine pozitia nici unui stat membru.

"Eu am avut deja discutii si cu britanici si cu germani si cu alte state membre importante sau mai putin importante ca dimensiune din Uniunea Europeana si prin atitudinea pe care o s-o am, incerc sa demonstrez ca am acel echilibru, ca si un roman, la fel ca orice alt candidat al unui stat membru are capacitatea sa aiba un echilibru si o echidistanta in numele principiilor si intereselor generale ale Uniunii Europene", a mai spus fostul ministru al Agriculturii.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...