Ziare.com

Ciolos, despre Internetul la sat: Nu de strategii ducem lipsa, ci de aplicarea acestora

de Constantin Pescaru
Vineri, 17 Februarie 2012, ora 16:24

   

Ciolos, despre Internetul la sat: Nu de strategii ducem lipsa, ci de aplicarea acestora
Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a afirmat, vineri, ca doreste sa introduca Internetul in banda larga in zonele rurale.

"Am discutat despre situatia economica a Romaniei si, in mod particular, legat de fondurile structurale, unde exista un program de finantare si de dezvoltare rurala, care vizeaza introducerea Internetului in zonele rurale", a afirmat Ciolos, dupa intalnirea cu Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, si cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

El a mentionat ca acest proiect este o mare oportunitate pentru tara noastra si ca nu ar trebui pierdut.

"Nu de strategii ducem lipsa, ci de aplicarea acestora", considera Ciolos.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In plus, a reiterat ideea ca infrastructura rurala va fi sustinuta in continuare, insa a subliniat faptul ca investitiile ar trebui facute cat mai strategic si cat mai eficient.

"Este important ca mediul rural sa aiba acces si la Internet, pentru ca este un element important al dezvoltarii economice", a adaugat acesta.

De altfel, producatorii de lapte din Romania trebuie sa-si aduca produsele la nivelul normelor europene, altfel nu vor mai putea opera pe piata autohtona, termenul de retragere a acestor tipuri de alimente fiind inceputul anului 2013.

Exporturi mai rapide

De asemenea, in luna iunie va fi semnat un document care va scurta timupul si va reduce costurile exporturilor pe piata americana a produselor bio.

Pana acum, daca un producator roman voia sa comercializeze un produs pe piata din SUA, trebuie sa obtina o dubla certificare, una pentru vanzarea la nivel european si alta pentru America.

"Prin acest acord, prin care am trecut in revista toate reglementarile din UE si SUA pentru a fi echivalate, un produs certificat ecologic de un organism de certificare european, va putea fi pus pe piata americana fara a mai fi certificat inca o data, deci va fi recunoscut automat. Astfel, este un castig de costuri administrative si de timp", a explicat acesta.

"Cu comisia prezidentiala am vorbit despre reforma politicii agricole comune si modul in care aceasta poate sa furnizeze elemente privind politica agricola in Romania. Exista instrumente de finantare si mai consolidate pentru agricultura, care trebuie exploatate", a precizat Ciolos.

In plus, in functie de evaluarile pe care le vor face autoritatile legat de pagubele cauzate de conditiile meteo, exista posibilitatea unui sprijin financiar, dar va depinde de evaluarile care vor fi trimise CE.

De altfel, nu exista riscul de dezangajare de fonduri in acest an, insa este important, in opinia comisarului european, sa mentinem ritmul actual de rambursare si de plata al proiectelor in derulare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1994 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca prind la sate TVR1 atunci e suficient.

.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor