Ziare.com

Ciolos explica de ce ne-ar ajuta o regionalizare a Romaniei

Luni, 04 Iulie 2011, ora 21:16

   

Ciolos explica de ce ne-ar ajuta o regionalizare a Romaniei
Comisarul european Dacian Ciolos a declarat, luni, la Iasi, ca o regionalizare a Romaniei ar putea fi benefica in contextul absorbtiei fondurilor europene, subliniind ca o astfel de decizie apartine exclusiv de autoritatile romane.

"O forma de descentralizare a gestionarii unor proiecte administrative, coborarea lor de la nivel national la un nivel cat mai apropiat de beneficiar, cred nu poate sa fie decat benefica, atat in privinta calitatii modului in care se face implementarea unor proiecte, cat si in privinta reducerii birocratiei", a spus comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, o abordare strategica privind dezvoltarea unei regiuni ar putea fi utila, in special datorita faptului ca, in perioada 2014 - 2020, vor exista niste conditionalitati care vor fi negociate de catre Comisia Europeana cu fiecare stat membru in parte, conditionalitati privind angajamente de atingere a unor obiective prin utilizarea fondurilor.

"Din aceasta perspectiva, o eventuala decizie privind regionalizarea ar putea sa aduca un plus si modului cum sunt utilizate fondurile europene. Nu ma gandesc doar la absorbtia cantitativa, ci si la absorbtia calitativa a lor, la rezultatele obtinute prin absorbtia fondurilor. Vreau sa subliniez ca in perioada 2014 - 2020, in utilizarea fondurilor exigenta nu va mai fi doar la cum sunt folositi banii, din punct de vedere cantitativ, dar si ce rezultate se obtin prin utilizarea fondurilor primite", a mai spus Ciolos.

Comisarul european a adaugat ca, daca o strategie nationala cuprinde si o abordare la nivel regional pe o precizare mai buna a unor astfel de tinte strategice, atunci regionalizarea Romaniei s-ar putea dovedi a fi benefica.

"Vreau sa precizez ca, niciodata, Comisia Europeana nu va impune un anumit mod de organizare administrativa vreunui stat membru. Decizia privind regionalizarea, daca se face sau nu, apartine statului membru, in cazul de fata, apartine Romaniei", a subliniat Dacian Ciolos.

Comisarul european s-a aflat intr-o vizita la Iasi pentru a se intalni cu autoritatile locale, cu care a discutat despre fondurile europene si alte probleme legate de politici comunitare.

Sursa: rNews

Articol citit de 1724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mincinosii

Incapabili sa creeze o structura functionala care sa preia de la A la Z ( adica de la proiecte si pana la aplicarea lor in teritoriu) problema fondurilor europene, au gasit gogorita asta cu regionalizarea care mai mult incurca decat descurca.
Europenii au explicat ca absorbtia fondurilor nu are legatura cu regionalizarea.
Ce ne facem la alegeri, ca numai incompetenti se perinda prin partidele astea si ocupa posturile strategice?

 

Mai termina bah cu "fondurile alea europene"

Nu vezi ca Grecia ne usuca pe totzi acum? CARE fonduri mai zapaucule?

 

NICI UN FEL DE "AVANTAJ" NU JUSTIFICA SPARGEREA ROMANIEI ...

Pentru ca, Ori_Cum ai vopsi-o SPARGERE este ...

Ce mai Buna Dovada, Postarile Taurinettei 2006 si ale BrashovIanului ...

Spune-mi CINE te sfatuieshte MIEROS, ca sa itzi spui Rezultatu',

DACA il ascultzi pe LIFTA (Strain RAU :)):)):))...

Ma miram ca un Roman ajuns ACOLO, sa ramana ROMAN ...
Ciolosh Asta se manji si el ...

 

Lasa-l coane, nu vezi ca s-a damblagit la cap de cand duce

cafelutza lui Barroso? Nu se mai incumeta Töckes s-o zica asa, pe shleau... l-au gasit acum pe natafletzul-de-serviciu asta, sa le face jocul. "Cu slanina se prins shoarecii" .....

LASA-L NEA OTTO IN PUTEREA URSULUI NOSTRU ... :)):

Da' Cestia este ca DE UNDE Scorbura Mica a Mamii LOR ii gasesc Dom'le,

NUMAI pe Alde "Multa_Lume_Amarata" ca ASTA ... :)):)):))

Ii CRERSC de Mici,
ii pishe la Radacina, ba chiar iin ingrasha cu ... CE Trebuie ... :)):)):))

si ii Pro_PUL_Seaza in Fonctzii ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor