Ziare.com

Dacian Ciolos: Agricultura locala are potential

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 16:17

   

Dacian Ciolos: Agricultura locala are potential
Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat, vineri, ca cererea pentru alimentele de productie locala este din ce in ce mai mare in Europa, in consecinta ar trebui sprijinite mai mult operatiunile de transport pe distanta scurta.

"Un consumator din doi regreta faptul ca produsele locale sunt greu de gasit si dificil de diferentiat de celelalte produse. Pe de alta parte, lipsesc structurile, iar prejudecatile legate de acest mod de comercializare se fac inca puternic simtite in anumite medii politice si economice", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

"Pe de o parte, filierele scurte au fost ignorate prea multa vreme. Pe de alta parte, din datele disponibile rezulta ca, in ciuda lipsei de sprijin si de recunoastere, 15% din exploatatiile Uniunii Europene isi desfac deja mai bine de jumatate din productia proprie pe pietele locale", a precizat comisarul, in cadrul conferintei "Agricultura si pietele locale", de la Bruxelles, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Circuitul scurt are numeroase beneficii, precum faptul ca o parte din TVA ramane producatorului agricol, aduce ordine sociala, deoarece putem pastra mai multi agricultori legati de specificul local, prin pastrarea traditiei produselor de calitate, dar si ordine a mediului, prin reducerea emisiilor de carbon si se poate reduce consumul energetic.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Toata industria alimentara ar trebui sa convearg catre circutiul scurt. Este nevoie de o mai buna intelegere din partea noastra a acestui mod de comercializare. El trebuie redescoperit", a adaugat Dacian Ciolos.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trebuie sprijiniti micii producatori

Nu doar marii latifundiarii si capetele incoronate care primesc milioane de euro anual pe pamanturi nelucrate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor