Ziare.com

Dacian Ciolos ii indeamna pe fermierii europeni sa protejeze mai mult mediul

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 14:00

   

Dacian Ciolos ii indeamna pe fermierii europeni sa protejeze mai mult mediul
Miercuri comisarul european, Dacian Ciolos, prezinta la Bruxelles noul proiect de reforma al Politicii Agricole Comune(PAC). Principalul obiectiv al acestei noi politici este ca fermierii eruropeni sa respecte mai mult mediul.

Potrivit documentelor obtinute in avans de AFP, grija pentru mediu reprezinta o conditie esentiala pentru ca fermierii europeni sa primeasca 30% din fondurile alocate de UE pentru agricultura.

Printre masurile de protejare a mediului pe care agricultorii europeni ar putea fi indemnati sa le ia, pentru a obtine finantare de la UE, se numara diversificarea culturilor, cel putin 3 soiuri, dar nu mai mult de 70% din aceeasi cultura, cat si renuntarea la o parte din terenul agricol in favoarea parloagelor, metoda care vizeaza regenerarea terenurilor cultivate anterior cu grau, porumb sau alte plante.

Agricultorii ar fi, in acest caz, pusi in situatia de a face o alegere intre a lasa 7% din terenuri necultivate, pe aceasta suprafata lasand portiuni pe care sa creasca garduri vii ori plante salbatice, ori sa renunte la subventii. In sectorul bio, aceste restrictii nu exista.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre Dacian Ciolos ii indeamna pe fermierii europeni sa protejeze mai mult mediul pe Green Report.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 897 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor