Dacian Ciolos: Nu consider ca sunt un asa bun expert

Marti, 23 Februarie 2010, ora 10:00
2222 citiri
Dacian Ciolos: Nu consider ca sunt un asa bun expert

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, spune ca agricultura romaneasca sufera din cauza frecventelor schimbari care se fac pe criterii politice. In fruntea agentiilor din agricultura trebuie sa fie profesionisti, afirma comisarul, subliniind ca nu se considera un "asa bun expert".

"Sunt intrebat in ultima perioada care este parerea mea despre ceea ce ar fi de facut in Romania, tocmai facandu-se apel la asa-zisa mea expertiza. Vreau sa spun ca nu consider ca sunt eu asa de bun expert. Sunt oameni in Romania, chiar daca nu sunt ei la Bruxelles sau in alta parte, care stiu ce au de facut", a declarat Dacian Ciolos, in cadrul unui interviu acordat Adevarul.

Ciolos a vorbit despre sectorul legume-fructe si despre posibilitatea ca produsele romanesti sa ajunga in magazinele europene. "La noi, in sectorul legume-fructe exista o problema a punerii pe piata a produselor romanesti nu pentru ca produsele respective nu exista, ci pentru ca productia este foarte dispersata", este de parere comisarul european.

Legat de bugetul alocat Agriculturii, in Uniunea Europeana, fostul ministru roman a opinat ca nu este prea mare, asa cum sustin criticii europeni.

"Daca taiem din bugetul european pentru Agricultura, nici statele membre nu vor mai putea da bani pentru ca avem o politica europeana, comunitara. Nu putem avea o politica europeana si bugete nationale. De aceea, am facut o piata comuna si o politica agricola cu reguli comune. De aceea, e important sa avem un buget consistent la nivel european", a subliniat Ciolos.

Dacian Ciolos, 41 de ani, gestioneaza intreaga agricultura europeana si un buget care se ridica aproape la jumatate din bugetul Uniunii. Mandatul sau este de a pregati reforma Politicii Agricole Comune, unul dintre cele mai delicate si ambitioase proiecte la nivel comunitar.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com