TVR a refuzat sa dea pe post un interviu cu Dacian Ciolos

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 14:25
10158 citiri
TVR a refuzat sa dea pe post un interviu cu Dacian Ciolos
Foto: Facebook / Viata satului

TVR a refuzat sa difuzeze un interviu cu Dacian Ciolos pentru emisiunea "Viata satului" de duminica aceasta, care a fost inregistrat miercuri, pe motiv ca a inceput campania electorala si faptul ca demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice.

Guvernul nu a comentat oficial decizia editoriala a TVR, dar surse oficiale au explicat pentru News.ro ca echipa premierului a fost anuntata abia sambata seara despre aceasta situatie, in conditiile in care emisiunea a fost inregistrata miercuri, iar TVR anuntase ca va fi difuzata duminica.

De altfel, pa pagina de Facebook a emisiunii "Viata satului", au fost postate de miercuri fotografii din timpul inregistrarii interviului, insotite de mesajul: "Pregatiri, filmari, discutie.... Amanunte: duminica la Viata satului. Premierul Dacian Ciolo, despre subventii, ferma de familie....Nu pierdeti duminica editia speciala. Gabriel Gherghescu".

Sursele citate au precizat, la randul lor, ca in emisiune au fost discutate strict probleme din domeniul agricol, Dacian Ciolos fiind fostul comisar european pentru agricultura.

Aceleasi surse au explicat ca propunerea TVR de a difuza aceasta emisiune pe un spatiu electoral va fi refuzata categoric.

De altfel, tot pe pagina de Facebook a emisiunii a aparut un anunt potrivit caruia interviul va fi difuzat pe 18 decembrie.

In campania electorala pentru alegeri prezidentiale din 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, care era si candidat la Presedintie, a participat la o emisiune "Viata satului", care a fost difuzata de televiziunea publica.

Ulterior, Comisia de Etica a TVR a stabilit ca prezenta lui Victor Ponta la emisiunea "Viata satului" din 26 octombrie 2014 a fost in litera reglementarilor, insa oportunitatea invitarii sale a fost discutabila, intr-o perioada sensibila, cum este cea electorala.

"Daca, din punct de vedere legal si al normelor interne ale TVR, prezenta domnului Victor Ponta, in calitate de prim-ministru, la editia 'Viata satului' din 26 octombrie se incadreaza in litera reglementarilor, oportunitatea invitarii domniei sale la emisiune este discutabila", spunea Comisia de Etica, precizand ca ar fi fost de preferat evitarea sau amanarea prezentei lui Victor Ponta in respectiva emisiune.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ciolos Viata satului, #Ciolos interviu TVR , #comisar european Agricultura