Dacian Cioloș, despre posibilitatea refacerii PLUS: ”Dacă până în decembrie 2022 încă rămâne falia asta PLUS-USR, partidul nu va arăta bine”

Marti, 08 Februarie 2022, ora 20:51
2725 citiri
Dacian Cioloș, despre posibilitatea refacerii PLUS: ”Dacă până în decembrie 2022 încă rămâne falia asta PLUS-USR, partidul nu va arăta bine”
Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce programul său de reformare a partidului nu a primit voturile necesare FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Preşedintele demisionar al USR, Dacian Cioloş, a vorbit marți, 8 februarie, despre tensiunile din partid și riscul ca acesta să se rupă. Europarlamentarul a recunoscut că unii colegi i-au cerut să refacă PLUS, însă a subliniat că intenția sa este ca partidul să rămână unit.

Despre riscul să se rupă partidul în cele două partide iniţiale, PLUS şi USR, în contextul majorităţii pro-USR din Biroul Politic, Dacian Cioloş a spus că ”este o tensiune în partid şi din motivul ăsta”.

”Eu nu doresc să se întâmple lucrul ăsta şi nu incit, nu încurajez pe nimeni să facă lucrul acesta, dar pentru ca lucrul acesta să nu se întâmple, trebuie rezolvate nişte lucruri în partid”, a spus Cioloş la Profit TV.

Întrebat dacă a primit mesaje de la parlamentarii PLUS, care i-au spus să refacă partidul PLUS, Dacian Cioloş a răspuns afirmativ.Fostul lider USR a spus că le-a transmis faptul că, ”din punctul lui de vedere, câtă vreme putem consolida partidul, el a fost un susţinător al fuziunii şi şi-ar dori în continuare să aibă un astfel de partid”.

”Dacă nu reuşim până în toamnă, eu aşa îmi dau, un termen, să depăşim fracţia asta PLUS-USR, cu sau fără Cioloş, Barna, Drulă, dacă nu reuşim cu toţii, împreună, cineva care îşi imaginează că o să ia la la bucată câţiva membri din fostul PLUS, că nu a vorba doar de fostul PLUS, sunt şi colegi din fostul USR care au o altă viziune şi care, dacă s-ar rupe partidul, ar pleca, ca să fim oneşti. Deci nu e doar o fracţie PLUS-USR, ca să se agaţe cei din PLUS de mine, eu nu am fost votat doar de PLUS”, a comentat fostul lider USR.

Cioloş a mai arătat că îşi doreşte să rămână unit partidul.

”Cred că se mai poate salva, dar nu depinde de mine. Nu am cum să garantez eu”, a mai afirmat el, precizând că probemele nu sunt aşa de simple şi nu se rezolvă prin atragerea unuia sau altuia din nemulţumiţi.

Dacian Cioloş a mai spus: ”Nu ştiu, dacă până în decembrie 2022 încă rămâne falia asta PLUS-USR, nu ştiu ce vor face unii din fostul PLUS, unii din USR, dar partidul nu va arăta bine. Nu dau dead-line-uri, nu am niciun plan secret, nu e vorba de un termen pe care să îl dau eu subtil, am spus exact ce cred”, a mai precizat el.

Dacian Cioloş şi-a anunţat, luni, oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR.

"Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia (...) Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism", a spus el.

Despre afirmaţia lui Cătălin Drulă, că începând de astăzi, USR va face opoziţie pe bune, Cioloş a spus: ”Dacă Drulă crede că preşedintele face opoziţie, se înşeală. Nu aşa se face opoziţie. Eu, personal, cred că nu e suficient să faci opoziţie doar ieşind la atac”.

Cu „diploma de Bac” în Senat. Acuzații grele la adresa ministrei Educației. Profesor: „Politicienii nu pricep ce presupune acest examen”
Cu „diploma de Bac” în Senat. Acuzații grele la adresa ministrei Educației. Profesor: „Politicienii nu pricep ce presupune acest examen”
Examenul de Bacalaureat pare să fi fost politizat, acuză membrii Uniunii Salvați România (USR), după ce au apărut informații „pe surse”, potrivit cărora Ligia Deca, ministra Educației...
Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
USR a anunțat luni, 15 iulie, că a depus mai multe amendamente la proiectul privind gestionarea populaţiei de urşi pentru ca primarii să poată să intervină mai ușor în cazurile în care...
#Dacian Ciolos, #USR, #plus, #catalin drula , #stiri Dacian Ciolos
  1. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
  2. Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
  3. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  4. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  5. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  6. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  7. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  8. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  9. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  10. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial