Dacian Cioloș cere oprirea surselor de finanţare publică a postului cu ”agendă putinistă” România TV

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 23:59
2518 citiri
Dacian Cioloș cere oprirea surselor de finanţare publică a postului cu ”agendă putinistă” România TV
Dacian Cioloș cere închiderea Romania TV FOTO Hepta

Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele REPER, afirmă că ”România TV e doar un simptom al unei boli mai grave” şi critică finanţarea de către partide a unor ”instrumente de progagandă”. ”Fac apel la politicienii care trebuie să aibă o voce comună azi în condamnarea publică a derapajelor grave ale România TV şi oprirea tuturor surselor de finanţare publică a acestui post cu agendă putinistă”, adaugă el.

Domnule Marcel Ciolacu, în spiritul transparenţei şi al dialogului public, vă cer să spuneţi câţi bani a plătit PSD către România TV în ultimii zece ani. Direct şi prin intermediari. România TV e doar un simptom al unei boli mai grave. Pe de o parte, Consiliul Naţional al Audiovizualului - garantul respectării de către posturile de televiziune şi radio a normelor privind informarea corectă, viaţa privată şi demnitatea umană - este subminat de numiri politice.

Pe de alta, un instrument de propagandă care se vrea televiziune primeşte nu numai protecţie politică, dar şi finanţare de la partide politice. Din surse publice ştim că PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a plătit cel puţin câteva milioane de euro către România TV din banii publici primiţi de partid. Banii cetăţenilor români daţi de Ciolacu pentru a menţine în viaţă emisia unei televiziuni care incită la discriminarea unor categorii de cetăţeni şi face propagandă rusească fără perdea în România”, a susţinut Dacian Cioloş, marţi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului, ”a devenit un obicei ca politicul să plătească presa, mai ales televiziunile”.

”Nu e apanajul PSD, dar ei au dus totul la extrem. E un reflex al fiecărui guvern care «salvează» presa prin a o controla financiar. Să nu ne mirăm că nu mai există dezbateri decente şi valoroase, ele nu se mai pot petrece cât timp o parte importantă din presă a fost virusată şi transformată într-o anexă a politicului. De la Marcel Ciolacu nu am prea multe aşteptări, dar îl întreb totuşi, pentru că va fi prim-ministru al unei ţări de pe flancul estic al NATO, de ce o face şi care este suma reală pe care PSD o plăteşte prin firme suveică pentru România TV?”, a adăugat el.

Cioloş a cerut politicienilor să condamne public ”derapajele grave” ale postului de televiziune.

E un moment pe care politicienii trebuie să-l trateze cu responsabilitate, pentru că suntem votaţi şi cerem încrederea societăţii pentru ca în momentele importante să avem curajul de a acţiona. Fac apel la politicienii care trebuie să aibă o voce comună azi în condamnarea publică a derapajelor grave ale România TV şi oprirea tuturor surselor de finanţare publică a acestui post cu agendă putinistă. Sper că domnii Nicolae Ciucă, Ludovic Orban, Cătălin Drulă şi Mircea Geoană înţeleg ce le cer şi ce se aşteaptă de la ei şi nu se ascund în acest moment important de frica linşajelor RTV sau din interes. Avem vederi politice diferite, dar asta nu înseamnă ca nu putem acţiona politic în aceeaşi direcţie atunci când societatea românească are nevoie de acţiunea noastră”, a conchis el.

Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedinte REPER, a cerut, duminică, retragerea licenţei România TV, post despre care a afirmat că este ”un instrument de intimidare şi propagandă, construit de politicieni interesaţi să influenţeze jocul politic”. El a cerut tuturor politicienilor din Opoziţie să se alăture demersului de a solicita CNA retragerea licenţei. ”Închiderea RTV nu este despre presă, este despre libertate şi democraţie”, a susţinut eurodeputatul.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dacian Ciolos, #Romania TV, #propaganda , #europarlamentar