Primul pas legal pentru înființarea noului partid al lui Dacian Cioloș: ”Oameni entuziaști au venit în număr surprinzător de mare”

Joi, 02 Iunie 2022, ora 19:07
3637 citiri
Primul pas legal pentru înființarea noului partid al lui Dacian Cioloș: ”Oameni entuziaști au venit în număr surprinzător de mare”
Fostul lider al USR Dacian Cioloș FOTO Facebook

Cererea de înfiinţare a Partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă şi înregistrată joi, 2 iunie, la Tribunalul Bucureşti, au anunţat fondatorii formaţiunii.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş.

Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul Congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

”Ne dorim să devenim un reper pentru egalitatea de gen şi de şanse. Eu sper ca acest model de copreşedinţie femeie - bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat şi după primul Congres, în care se va alege conducerea REPER. Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populaţia României şi ele sunt subreprezentate în politică şi în administraţia din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt”, a transmis Ramona Strugariu pe pagina de Facebook a REPER.

La rândul său, Dragoş Pîslaru spune că se doreşte atragerea în noul partid a specialiştilor care pot veni cu contribuţii la problemele din societate.

”Astăzi, am făcut primul pas legal pentru înfiinţarea REPER şi sperăm ca în cât mai scurt timp să primim decizia oficială de înfiinţare. Până la acel moment, ne vom organiza cu toţi oamenii entuziaşti care au venit în număr surprinzător de mare deja alături de noi, semn că cetăţenii români din ţară şi din diaspora nu îşi simt reprezentate interesele în oferta politică actuală. Lucrăm la soluţii pentru marile provocări şi crize care afectează viaţa reală a cetăţenilor şi, mai important, vom încerca să convingem şi să atragem în noul partid specialişti care pot veni cu contribuţii la problemele din societate”, a precizat Pîslaru.

#Dacian Ciolos, #reper, #partid nou Romania, #dragos pislaru, #infiintare partid politic , #stiri Dacian Ciolos