Ciolos explica de ce l-a dat afara pe guvernatorul Deltei. Reactia lui Simion: M-au ciuruit. Nu e panica, Man ...!

Sambata, 12 Martie 2016, ora 10:19
10741 citiri
Ciolos explica de ce l-a dat afara pe guvernatorul Deltei. Reactia lui Simion: M-au ciuruit. Nu e panica, Man ...!
Foto: site oficial Lucian Simion

Guvernul anunta sambata dimineata revocarea lui Lucian Eduard Simion din functia de guvernator al Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, hotarare publicata inca de vineri in Monitorul Oficial.

"Decizia vine ca urmare a anuntarii intentiei domnului Lucian Simion de a candida la alegerile locale", informeaza un comunicat de presa al Executivului remis Ziare.com.

"Guvernul actual, consecvent principiului neutralitatii politice, considera ca orice demintar care doreste sa se implice in viata politica o poate face doar in afara functiei publice pe care o detine", explica documnetul citat.

Ciolos l-a demis pe guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii"

Guvernul arata ca Lucian Eduard Simion a fost informat in legatura cu decizia de revocare, inaintea publicarii in Monitorul Oficial.

Grigore Baboianu, coordonator Unitate management de proiecte, va fi interimar si va indeplini atributiile guvernatorului Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii pana la numirea altui conducator.

Baboianu a mai indeplinit functia de guvernator al Deltei, din 2009 pana in martie 2012, cand si-a prezentat demisia, acuzand atunci ca Guvernul nu este deschis la sugestiile sale privind modificarea legislatiei in domeniul zonelor protejate.

Lucian Simion a reactionat pe propriul site la decizia de inlaturare din functie.

"Doar ce au trecut doua saptamani de la momentul in care am fost desemnat candidat pentru functia de primar al municipiului Tulcea din partea PSD, premierul Ciolos a considerat ca este momentul sa vacanteze postul de guvernator al ARBDD si a semnat astazi (vineri - n.red.), in urma cu cca. doua ore, ordinul de revocare a mea din aceasta functie. ", a scris pe site Lucian Simion.

Acesta sustine ca nu a fost consultat, nu a fost chemat la o simpla discutie, chiar daca si-a anuntat intentia de a se autosuspenda din functie pentru a intra in procesul de pregatire a campaniei electorale.

"Consider ca am deranjat prea mult cu faptul ca am fost prea insistent in ultima perioada cand am cerut ca proiectele aflate in derulare la ARBDD sa aiba mai multa sustinere, sau poate am fost prea obraznic atunci cand am indraznit sa accept sa candidez pentru functia de primar al municipiului Tulcea din partea PSD", continua Lucian Simion postarea pe site.

Acesta incheie intr-o nota voit optimista: "Asa dupa cum vorbesc tinerii de pe strada mea. Sunt PSD-ist. M-au ciuruit. Nu e panica, Man...! "

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#guvernator Delta Dunarii demis Ciolos , #guvern