Ciolos ii da replica lui Tudose si demonteaza cifrele triumfaliste: Bunastarea o simtim in pretul combustibililor, in inflatie, in cursul leu-euro

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 22:27
11070 citiri
Ciolos ii da replica lui Tudose si demonteaza cifrele triumfaliste: Bunastarea o simtim in pretul combustibililor, in inflatie, in cursul leu-euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos ii da replica urmasului sau, Mihai Tudose, care a sustinut joi, in Parlament, ca tehnocratii ar fi lasat tara in asemenea hal incat PSD a trebuit sa se chinuie sa o redreseze.

"Dintr-o realitate paralela, actualul premier spune ca Guvernul Ciolos ar fi lasat tara pe butuci, iar ei aduc numai bunastare si stabilitate. In plus, cum ar veni, guvernul PSD-ALDE, demis pentru incompetenta de propria majoritate in Parlament, nici nu ar fi existat.

Dupa ce s-a luptat cu dusmani imaginari, coalitia PSD-ALDE a revenit la tehnocratii care nu le dau pace nici azi, la un an de la alegeri si dupa ce au primit toata puterea executiva si legislativa, sa guverneze cum stiu mai bine", scrie joi seara pe Facebook Dacian Ciolos.

Fostul premier sustine ca nu va spune multe "despre bunastarea si stabilitatea adusa de PSD", pentru ca "o simtim in pretul combustibililor, in inflatie, in cursul leu-euro si, in general, in ritmul cresterii ratelor la banci ale oamenilor".

Insa aminteste ca anul trecut, in guvernarea tehnocrata, "Romania era o tara stabila, care atragea investitii si crea locuri de munca adevarate, in economie, nu pe bani publici, si urca dealul greu, plin de capcane, promisiuni populiste si discursuri mincinoase ale celor care isi doreau puterea".

Dupa ce PSD-ALDE a obtinut majoritatea in Parlament, "oamenii simt pe pielea si pe nervii lor ce a insemnat acest an cu doua guverne ale aceleiasi majoritati".

"Oricat ar vrea ei sa intoarca azi cifrele, se vede cu ochiul liber diferenta", subliniaza fostul premier, care adauga ca in curand vom avea ocazia sa facem aceasta comparatie tehnica, pe cifre, intre cele doua perioade.

Pana atunci, insa, Ciolos remarca, la o prima vedere, "cateva inexactitati":

Prima data Ciolos se opreste asupra veniturilor publice, despre care spune ca "au crescut cum au crescut si salariile: pe hartie!"

De ce? Pentru ca in premiera "Guvernul PSD-ALDE a introdus subventiile pentru agricultura de la UE in venituri, ca sa dea bine cifrele".

"Pana in 2017, acestea nu erau inregistrate in buget. Asa a umflat Guvernul PSD-ALDE categoria de fonduri europene. Realitatea este urmatoarea: din cele 7,45 miliarde fonduri europene anuntate, numai 2,2 miliarde sunt de fapt fonduri atrase. Diferenta o reprezinta aceste subventii in agricultura din bugetul UE, care se duc direct la agricultori fara niciun merit al Guvernului, asa cum s-au dus si anul trecut, cand noi nu ne-am laudat cu ele in calcule", explica fostul premier.

Ciolos continua postarea aratand realitatea din spatele "acestor minciuni":

"- Veniturile fiscale au scazut ingrijorator: impozitul pe profit a scazut cu 6,2%, TVA a scazut cu 129 miliarde lei, accizele cu peste 800 miliarde, iar impozitele si taxele pe proprietate cu 634 miliarde de lei.

- Investitiile din bani publici au scazut cu 20,3%, iar investitiile din fonduri europene au scazut cu 23,1% fata de 2016".

Fostul premier explica de ce sunt importante aceste ultime cifre, pentru ca "aici se masoara intre altele capacitatea de a crea bunastare, prin investitii care sa genereze si sa consolideze locuri de munca si sa produca venituri la bugetul de stat".

Ciolos nu uita nici de "revolutia fiscala", contestata de mediul de afaceri.

"Cand domnul premier PSD-ALDE vorbeste de firmele romanesti ajutate anul acesta, se refera oare si la cele peste 600.000 de firme debusolate, care aloca ore in sir si platesc experti pentru a deslusi modificarile generate de "Revolutia" fiscala?", scrie Ciolos.

In finalul postarii, fostul premier sustine ca s-ar bucura ca Guvernul actual chiar sa faca mai multe si mai bine decat au facut tehnocratii, mai ales ca au mult mai multe parghii.

"Cifrele triumfaliste nu tin insa loc de bunastare, nici nu compenseaza lipsa de eficienta in actul guvernamental. Nu tin loc nici de lipsa de predictibilitate creata de schimbarile frecvente si incoerente ale legislatiei fiscate, care arunca economia in aer", incheie Ciolos.

Iata interventia de azi din Parlament a premierului Mihai Tudose, care a atacat virulent Guvernul Ciolos si s-a plans de mostenirea lasata de tehnocrati

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos replica critici Tudose, #Ciolos Tudose realizari Guvern , #guvern